Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suprastėjęs regėjimas moteriai atskleidė siaubingą tiesą: maniau, kad tiesiog persistengiau darbe

Blogai pasijautusi Emma ne kartą ieškojo atsakymų pas gydytojus, tačiau jai vis buvo kartojama, kad nėra dėl ko nerimauti – iki tol, kol sužinojo siaubingą diagnozę.
Galvos skausmas
Galvos skausmas / 123RF.com nuotr.

Kai Emma Hollick pradėjo matyti vis prasčiau ir susidūrė su nuovargiu, ji kaltino vakarines pamainas savo darbe degalinėje. Tačiau regėjimui pablogėjus ji kreipėsi į gydytoją ir jai buvo pasakyta, kad greičiausiai ji tiesiog susidūrė su virusu, rašoma mirror.co.uk.

Tačiau tai buvo toli gražu netiesa. Praėjus keturiems mėnesiams, ji sužinojo, kad jos smegenyse yra septyni augliai, o vienas jų spaudžia regos nervą.

41 metų moteris dalinosi, kad simptomai prasidėjo 2022 m. vasarį. Ji sakė: „Viskas prasidėjo nuo to, kad palaipsniui netekau regėjimo viena akimi. Tada pastebėjau, kad nejaučiu kairės veido pusės – nuo antakio iki smakro. Taip pat labai skaudėjo galvą ir buvau labai pavargusi, tačiau dirbau naktimis degalinėje ir maniau, kad nelabai gerai susidorojau su pamainos režimu. Tiesiog maniau, kad persistengiau“.

Iš pradžių moteris šeimos gydytojas „nebuvo labai susirūpinęs“: „Tačiau viskas ne gerėjo, o blogėjo, ir aš pradėjau labai nerimauti, nors medikai man sakė, kad nieko rimto nenutiko“, – pridūrė Emma.

Tų metų vasario-gegužės mėnesiais ji penkis ar šešis kartus lankėsi pas savo šeimos gydytoją, du kartus skambino pagalbos telefonu ir du kartus kreipėsi į vietinį greitosios pagalbos skyrių, ieškodama atsakymų. Emma buvo taip susirūpinusi, kad nuėjo pas savo optikos specialistę, kuri apie tai pranešė jos šeimos gydytojui. Nors moteris buvo nukreipta pas neurologą, tačiau jai buvo pasakyta, kad teks laukti net 18 savaičių.

Vėliau jos simptomai paūmėjo, jai skaudėjo galvą ir nuolat ašarojo akis, todėl ji antrą kartą kreipėsi į greitosios pagalbos tarnybą. „Visą dieną praleidau akių klinikoje, kur man buvo atliekami tyrimai, – pasakojo Emma. – Jie manė, kad man gali būti išsėtinė sklerozė, todėl gegužės mėn. mane užregistravo magnetinio rezonanso tyrimui.“

Birželio 8 d. Emma sulaukė šeimos gydytojo skambučio, kuris ir pranešė „siaubingą“ naujieną. Gydytojas paaiškino, kad ji neserga išsėtine skleroze, bet turi septynias meningiomas, o viena jų spaudžia regos nervą ir turės būti pašalinta. „Auglių smegenyse diagnozė buvo paskutinis dalykas, kurio tikėjausi. Tikrai negalvojau, kad tai įvyks“, – teigė moteris.

Lygiai po mėnesio Emmai buvo atlikta chirurginė procedūra, kurios metu pašalinama dalis kaukolės, kad būtų galima patekti į smegenis, ir pašalintas auglys, spaudžiantis regos nervą. Operacija pavyko sėkmingai, ir Emma dabar yra stebima – kas 12 mėnesių jai atliekami magnetinio rezonanso tyrimai, kad būtų galima sekti likusius auglius.

Nepaisant sėkmingos operacijos, Emma vis dar susiduria su daugybe varginančių simptomų. Ji pasakojo: „Gyvenimas su meningiomomis tikrai sunkus. Dėl auglių kenčiu nuo nuovargio, todėl kasdienis gyvenimas mane labiau vargina. Nuolatinis nerimas dėl to, ar augliai nepadidėjo, ar man reikės daugiau gydymo, taip pat suteikia daug nerimo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas