Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

TOP 10 maisto produktų gelbėtojų, padedančių sumažinti pilvo pūtimą

Pilvo pūtimą gali sukelti dujų susidarymas ar kitos virškinimo problemos. Gana dažnai pilvo pūtimą žmonės painioja su vandens susilaikymu, dėl kurio organizme padaugėja skysčių.
shutterstock_marokietiška arbata
shutterstock_marokietiška arbata

Nors pilvo pūtimas gali signalizuot ir apie rimtą ligą, dažniausiai jį sukelia tam tikras suvalgytas maistas.

Taigi, jei stengsitės vengti riebaus maisto, kuriame gausu paprastų angliavandenių, ar saldžių užkandžių, šiek tiek numesite svorio, o kas svarbiausia, tai bus naudinga jūsų sveikatai.

Portale brainberries.co rašoma, jei norite palepinti save riebia pica, turite žinoti, kaip palengvinti pilvo pūtimo simptomus.

Štai dešimt maisto produktų, kurie pagelbės sumažinti pilvo pūtimą:

1. Mėtos

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mėtos
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mėtos

Mėtos nuo seno buvo naudojamos kaip greita priemonė nuo pilvo pūtimo. Paslaptis slypi mentolyje – medžiagoje, kuri padeda geriau veikti virškinimo sistemai. Mentolis taip pat gerai slopina apetitą, todėl puodelis mėtų arbatos vienu veiksmu padės užmušti dvi sveikatos problemas: sumažins vidurių pūtimą ir numalšins potraukį, ko nors saldaus.

2. Ananasas

Šis keistas vaisius padeda organizmui skaidyti baltymus, kurie kitu atveju sukeltų skrandžio problemų. Gerkite ananasų sultis arba įpilkite į mėgstamą kokteilį ir pilvo pūtimas išnyks kaip šešėliai sutemus!

3. Arbūzas

123RF.com nuotr./Arbūzas
123RF.com nuotr./Arbūzas

Arbūzas susideda iš 93 proc. vandens ir yra žinomas kaip natūralus diuretikas ir geras kalio šaltinis, kuris yra gyvybiškai svarbus, norint kontroliuoti dujų kiekį žarnyne. Jis puikaus skonio ir labai gaivus, ypač karštais vasaros mėnesiais.

4. Linų sėmenys

Linų sėmenys yra produktas, kuriame gausu sveikų lipidų, kurie dėl didelio Omega-3 kiekio padeda organizmui reguliuoti uždegimą. Kelias valandas pamirkykite saują linų sėmenų įprastame vandenyje, kad jos išbrinktų, ir įmaišykite į jogurtą, kokteilius ar salotas.

5. Mėlynės

Užkandis, padedantis susilaikyti nuo skysčių, taip pat nuo pilvo pūtimo, yra mėlynės. Visa tai dėl didelio flavonoidų kiekio. Be to, šios uogos pasižymi antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis bei padeda kontroliuoti laisvuosius radikalus. Visa tai daro mėlynes idealiu produktu, galinčiu pašalinti pilvo pūtimą.

6. Vyšnios

123RF.com nuotr./Vyšnios
123RF.com nuotr./Vyšnios

Nors tai gali atrodyti keista, vyšnios taip pat yra viena geriausių jūsų sąjungininkių. Šis vaisius padeda nuo pilvo pūtimo dėl savo galingų priešuždegiminių savybių. Be to, vyšniose gausu antioksidantų, todėl jos neabejotinai yra vienas naudingiausių ir sultingiausių maisto produktų, kuriuos galime įtraukti į sąrašą.

7. Karis

Nors tai nėra labiausiai paplitęs prieskonis, tiesa ta, kad karyje yra ciberžolės, kuri padeda reguliuoti skysčių susilaikymą ir uždegimą. Ciberžolė yra puikus produktas, padedantis išvengti daugelio ligų, įskaitant vėžį. Druską pakeiskite kariu, ir jūsų mityba taps daug sveikesnė.

8. Žalioji arbata

Jei pasirinksite diuretikų savybių turintį gėrimą, tai turi būti žalioji arbata. Dėl visų tų antioksidantų daug naudingiau išgerti puodelį žaliosios arbatos, kad sumažintumėte pilvo pūtimą, nei įprastą juodąją arbatą ar kavą.

9. Bananai

123RF.com nuotr./Bananai
123RF.com nuotr./Bananai

Jei pilvo pūtimą sukelia skysčių susilaikymas, bananuose esantis kalis gali būti labai naudingas. Žinote, kad druska padeda išlaikyti skysčius, todėl, jei įmanoma, jos venkite. Bet jei naktį valgote ką nors labai sūraus, tiesiog įmeskite bananą į krosnį ir gerai išsimiegokite.

10. Pienas be laktozės

Pienas yra dar vienas produktas, kuris gali sukelti pilvo pūtimą, daugiausia dėl pieno rūgšties fermento laktozės. Norėdami to išvengti, pereikite prie pieno produktų be laktozės (pavyzdžiui, jogurto), o pieną gerkite nedideliais kiekiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas