Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karščiausia grožio tendencija išlieka nepakitusi – jai negailima nei laiko, nei pastangų

Nuolat tobulėjanti grožio industrija diktuoja kintančias tendencijas, tačiau yra ir nekintamų dalykų – jau ne vienus metus karščiausias pozicijas yra užsiėmę natūralumas ir tiesiog dėmesingas kūno odos puoselėjimas bei ilgaamžiškumas. Besikeičiantis klimatas, skirtingos oro sąlygos, regionas, kuriame gyvename, diktuoja skirtingą odos priežiūros rutiną, kuriai būtinas kompleksiškumas.
Odos priežiūra
Odos priežiūra / Shutterstock nuotr.

Pasak prekės ženklo „Biologique Recherche“ atstovės Svetlanos Gelbūdienės, vienas iš svarbiausių odos priežiūros akcentų rudenį – tinkamas odos drėkinimas, sakoma pranešime žiniasklaidai.

„Gyvenant tokiame regione kaip Lietuva, oda nespėja prisitaikyti prie kintančių oro sąlygų. Nesiimant priemonių, po vasaros oda būna išsausėjusi, o apsauginis barjeras pažeistas, dėl ko lengviau formuojasi raukšlės ir kiti odos netobulumai. Šaltuoju sezonu tampa pastebima per vasarą suaktyvėjusi odos pigmentacija, būtent šiuo metų laiku ją ir galima gydyti. Svarbūs odos priežiūros aspektai yra ne tik tinkamas jos drėkinimas, bet ir drėgmės sulaikymas odoje. Tai padeda atkurti pažeistą apsauginį barjerą – greičiau pasiekti pageidaujamą odos būklę“, – pabrėžia specialistė.

Asmeninio arch. nuotr./Svetlana Gelbūdienė
Asmeninio arch. nuotr./Svetlana Gelbūdienė

Lietuvių odos būklė sparčiai gerėja

Natūralumas ir subtilumas – pastaruosius dvejus metus vyraujantis požiūris į grožio estetiką. Grožio ekspertė pastebi augantį ne tik moterų, bet ir vyrų rūpestį viso kūno oda. Vis daugiau dėmesio skiriama natūralioms odos atjauninimo, odos ilgaamžiškumą palaikančioms ir raukšles mažinančioms procedūroms. Daugėja kūno priežiūros priemonių, sudėtyje turinčių tik natūralias sudedamąsias dalis – būtent tam pirmenybę teikti ragina ir ekspertė. „Kokybė, o ne kiekybė turėtų būti prioritetas“, – lakoniška ji.

Grožio ekspertė S. Gelbūdienė pastebi, kad, lyginant su kitomis Europos šalimis, lietuvaičių odos būklė sparčiai gerėja. Tą lemia ne tik švaresnis oras, bet ir dėmesys, skiriamas odos priežiūrai.

„Dirbdama grožio industrijoje pastebėjau, kad edukacija duoda naudos, lietuvaičiai skiria ypatingą dėmesį odos priežiūrai – matomas natūralus odos švytėjimas, gerėja odos spalva, mažėja pigmentacija, o tai reiškia, kad oda yra saugoma nuo kenksmingų saulės spindulių ir šiltuoju sezonu“, – apie odos priežiūros tendencijas Lietuvoje pasakoja S. Gelbūdienė.

123RF.com nuotr./Odos priežiūra
123RF.com nuotr./Odos priežiūra

Svarbu nepamiršti ir galvos odos

Didelį dėmesį skiriant veido odos būklės gerinimui, mažiau dėmesio skiriama galvos odai.

„Dažniausiai pastebima klaida – plaukų priežiūros rutinoje naudojamas tik šampūnas arba kitos šukuosenos formavimo, bet ne puoselėjimo priemonės. Prioritetu vertėtų laikyti negyvų odos ląstelių sluoksnio pašalinimą nuo galvos odos, tam reikia naudoti šveitiklius“, – primena specialistė.

Pasak jos, odos atsinaujinimas lėtėja senstant, organizmas gamina mažiau reikalingų medžiagų, kurios būtinos plaukų augimui. Todėl, jei tinkamai nepasirūpinsime galvos oda, sveiki nebus ir plaukai.

123RF.com nuotr./Plaukai
123RF.com nuotr./Plaukai

Odos priežiūros rutina šaltajam sezonui

Odos priežiūros rutina – kompleksiškas požiūris ir pasirūpinimas savo oda, padedantis apsaugoti ją skirtingomis oro sąlygomis. Rudenį svarbu atkurti apsauginį odos sluoksnį, kuris vasaros metu buvo pažeistas.

„Dažniausiai produktų naudojimas skirstomas į du etapus – pirmąjį, kai siekiama atkurti odos balansą ir pašalinti negyvas odos ląsteles, ir antrąjį, kuomet gydomi pažeisti odos sluoksniai bei atkuriamas barjeras. Laikantis šių principų, gali užtekti vos kelių kokybiškų produktų, kurie suteiks norimų rezultatų. Tačiau svarbus ne tik tinkamų odos priežiūros priemonių parinkimas ir rutinos laikymasis, bet ir žymiai kompleksiškesnis požiūris į odos būklės gerinimą. Mėgstama veikla, emocinės sveikatos stiprinimas, visavertė mityba, poilsio režimas bei buvimas gryname ore – visa tai atlieka reikšmingą vaidmenį, lemiant geresnę odos būklę“, – pabrėžia specialistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas