Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokyklos šventei manikiūrą pasidariusi paauglė išgyvena košmarą: dėl infekcijos nagą teko nulupti

15-metė Laylah su nekantrumu laukė birželį vykusių mokyklos išleistuvių šokių. Šia proga mama ją nusivedė į grožio saloną ir suplojo nemenką sumą už akrilinių nagų rinkinį. Visgi vos po kelių dienų paauglė turėjo skubėti į ligoninę – dėl prasidėjusios infekcijos gydytojai jai nulupo nuosavą nagą, rašo „Daily Mail“.
Liūdinti paauglė
Liūdinti paauglė / Shutterstock nuotr.

Kaip pasakoja 15-metės mama Rebecca, gyvenanti Češyre, netrukus po išleistuvių Laylah susitrenkė vieną iš pirštų: „Aplink buvo šiek tiek kraujo, atrodė, kad šiek tiek pasikėlė jos natūralus nagas, bet didelio skausmo ji nejautė ir apie tai pamiršo.“

Visgi po dar kelių dienų paauglė susitrenkė ir rankos nykštį. Šį kartą situacija buvo kur kas blogesnė. „Pats akrilas nesusigadino, nes jis buvo toks stiprus. Tačiau jis sužalojo jos nykščio natūralų nagą“, – teigia Rebecca.

Moteris susisiekė su savo artima drauge, dirbančia nagų technikos specialiste. Ši jos dukrai specialiu tirpalu nuėmė akrilinius nagus, kad galėtų apžiūrėti padarytą žalą.

„Ji pastebėjo, kad po [nykščio] nagu yra infekcija ir daug geltonų pūlių“, – sako mama.

123RF.com nuotr./Ligoninė
123RF.com nuotr./Ligoninė

Rebecca savo dukrą nedelsdama nuvežė į skubios pagalbos centrą. Medikai patvirtino, kad Laylah po nagu įsiveisė infekcija. Situacija buvusi sudėtinga, gydytojai ėmėsi drastiškų veiksmų.

„Jai [dukrai] teko atlikti bendrą anesteziją ir ją užmigdyti, kad būtų pašalintas natūralus nagas, – pasakoja 15-metės mama. – Jie negali garantuoti, kad jos nykščio nagas ataugs. Taip nutinka, bet kartais ir ne, taigi ji gali likti be nago visam gyvenimui.“

Rebecca tikina, kad Laylah infekciją sukėlė cheminis metilmetakrilatas (MMA), neva naudotas grožio salone. Kai kurie industrijos ekspertai šią galingą medžiagą, naudojamą kai kurių tipų nagų priauginimui, yra pavadinę „nuodinga“. Ji uždrausta JAV ir Australijoje, bet ne Jungtinėje Karalystėje.

Nagų lakuose esančios cheminės medžiagos, žinomos kaip metakrilatai, patekusios į odą gali sukelti alerginę reakciją, dėl kurios gali atsilaisvinti nagai ir atsirasti stiprus, niežtintis bėrimas.

Ekspertai anksčiau perspėjo „Daily Mail“, kad alergija gali atsirasti nagų salonuose, jei technikas nepakankamai ilgai išlaiko kliento rankas po ultravioletine šviesa – dėl to, kad skuba arba yra prastai išmokytas.

Shutterstock nuotr./Manikiūras
Shutterstock nuotr./Manikiūras

Rebecca įsitikinusi, kad taip nutiko ir jos dukrai. Esą jei nagų salone būtų naudota kita medžiaga, susitrenkus pirštus paauglei akriliniai nagai būtų nukritę savaime. Tokios nuomonės laikėsi ir jos draugė, specialiu tirpalu mergaitei nuėmusi nagus.

„Jei susimuši akrilinius nagus, jie turėtų atšokti ir atsiskirti nuo natūralių nagų, bet kadangi Laylah nagams naudojamas akrilas buvo itin stiprus, jis nuplėšė jos natūralų nagų sluoksnį. Taip yra dėl to, kad jie [salone] naudojo MMA medžiagą“, – dėsto mama.

Rebecca apgailestauja, kad manikiūras dukrai neišsilaikė net savaitės. Ji ragina visas moteris, norinčias pasigražinti nagus, prieš tai darant išsirinkti išties patikimą saloną, kur naudojami saugūs produktai.

„Manau, kad tai atbaidė Laylah visam gyvenimui. Nemanau, kad ji dar kada nors pasidarys akrilinius nagus“, – tvirtina mama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito