Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuo saulės ir jūros vandens pavargę plaukai: kaip jais pasirūpinti vasarą?

Vasaros sezonas daugeliui gali asocijuotis su saulėtomis ir kaitriomis dienomis, jūros bangomis ir nesibaigiančiomis maudynėmis. Visgi, „Eurovaistinės“ vaistininkė Gabija Kruopytė teigia, kad šiuo sezonu mūsų plaukai patiria daugiau nei įprastai streso iš išorės. Dėl to ji dalinasi patarimais, kaip tinkamai pasirūpinti savo plaukais, kad jie išliktų sveiki ir žvilgantys, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Pažeisti plaukai
Pažeisti plaukai / 123RF.com nuotr.

Saulės ir jūros vandens įtaka plaukams

„Vasarą saulė ir jūros vanduo mus džiugina, tačiau taip pat gali padaryti neigiamą įtaką mūsų plaukams. Ultravioletiniai saulės spinduliai gali pažeisti plaukų struktūrą, jie gali išsausėti ir pradėti lūžinėti. Tuo tarpu vanduo, turintis didelę druskos koncentraciją, taip pat turi neigiamą poveikį mūsų plaukų būklei. Druska ištraukia drėgmę iš plaukų ir juos išsausina, bei kartu su saulės spinduliais dar labiau juos pažeidžia, jie pasidaro šiurkštūs ir trapūs“, – pasakoja vaistininkė G. Kruopytė.

Visgi, vaistininkė nuramina, kad tinkamai prižiūrint savo plaukus, galima džiaugtis saulės ir jūros vandens nauda plaukams.

„Jeigu jūsų galvos oda yra linkusi greičiau riebaluotis, saulė ir jūros vanduo gali padėti bent trumpam pamiršti šią problemą. Jūros druska gali suteikti plaukams didesnės apimties efektą bei natūraliai paskatinti tolygesnį plaukų bangavimąsi. Tačiau nepamirškite – šie privalumai yra trumpalaikiai, todėl ypatingai svarbu naudoti SPF apsaugą plaukams bei tinkamai prižiūrėti ir papildomai juos drėkinti“, – sako vaistininkė G. Kruopytė.

Pranešimo aut. nuotr./Vaistininkė Gabija Kruopytė
Pranešimo aut. nuotr./Vaistininkė Gabija Kruopytė

Kaip pasirūpinti savo plaukais prieš maudynes ir po?

Ilgą laiką leidžiant saulėje ar jūros vandenyje nepamirškite pasirūpinti savo plaukais. Vaistininkė pataria naudoti apsaugos nuo saulės priemones plaukams, o jų neturintiems rekomenduoja dėvėti kepurę arba skrybėlę, kad apsaugotų plaukus nuo tiesioginių saulės spindulių.

„Grįžus namo pirmiausia kruopščiai išplaukite plaukus su šampūnu, kad pašalintumėte visus jūros druskos likučius. Vėliau naudokite drėkinantį kondicionierių arba plaukų kaukę, bei palaikykite juos ilgiau, kad atkurtumėte plaukų ir galvos odos drėgmės balansą. Ir, žinoma, jeigu daugiau laiko praleidžiate prie jūros, pasistenkite rečiau džiovinti plaukus karštu oru, taip pat rečiau naudokite karštas plaukų formavimo priemones“, – pataria vaistininkė G. Kruopytė.

Stiprinkite plaukus ne tik iš išorės, bet ir vidaus

Vaistininkė teigia, kad norint pasirūpinti savo plaukų sveikata, svarbu juos puoselėti ne tik išorės, bet ir vidaus.

„Vasarą mes susiduriame su aktyvesne plaukų pažaida, todėl labai svarbu stebėti savo plaukų sveikatą. Jeigu pastebėjote, kad plaukai pradėjo slinkti, lūžinėti ar stipriai išsausėjo, patariama pasidaryti kraujo tyrimus, kurie parodytų, ar jums netrūksta vitaminų. Tokiais atvejais gali padėti vitaminai C ir E, cinkas, kolagenas, biotinas bei geležis“, – sako vaistininkė G. Kruopytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas