Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tingite galvą plauti kasdien – na, ir nereikia! Ekspertai kalba apie „antros dienos“ plaukų naudą

Kasdien plauti galvą, ypač jei plauki ilgi, gali būti tikra kančia. Taupydamos laiką, vis daugiau moterų nusprendžia šio ritualo atsisakyti – vietoje to, šampūno griebiasi kas antrą dieną ar dar rečiau. Ekspertai savo ruožtu pažymi, jog „antros dienos“ plaukai gali atrodyti ne ką prasčiau nei ką tik išplauti. Be to, šis metodas turi privalumų ir plaukų sveikatai, rašo „Vogue“.
Riebaluota galva
Moteris rūpinasi plaukais / 123RF.com nuotr.

Mathilde Tomas, prekės ženklo „Caudalie“ bendraįkūrėja, savo knygoje „The French Beauty Solution“ vadinamiems „antros dienos“ plaukams skiria net keletą pastraipų.

„Mes, prancūzės, žinome, kad jei plaukai nėra labai riebūs, retai kada juos reikia plauti kasdien. Be to, ir nesinori to daryti“, – juokauja ekspertė.

„Yra daug priežasčių, kodėl antros dienos plaukai atrodo geriau, – priduria garsenybių plaukų stilistė Lacy Redway. – Sugrįžta natūralūs plaukų riebalai, jūsų sruogoms suteikiantys sveiko švytėjimo, visiškai išdžiūvus plaukams, atsikuria tekstūra ir forma.“

Anot L.Redway, nekasdienis galvos plovimas gali būti naudingas visų tipų ir tekstūrų plaukams. Tiesiog svarbu atkreipti dėmesį į kiekvieno iš mūsų asmeninius plaukų poreikius.

„Plaukų priežiūra [tarp plovimų] skiriasi priklausomai nuo jūsų plaukų tipo. Garbanoti plaukai būna sausesni, todėl mažiau plovimų šampūnu ir daugiau produktų su drėkinančiomis savybėmis jiems tinka idealiai. O štai riebius plaukus reikės plauti dažniau, geriau vengti produktų, kuriuose yra daug aliejų“, – aiškina plaukų stilistė.

Vida Press nuotr./Moteris plauna galvą
Vida Press nuotr./Moteris plauna galvą

Kas dar svarbu prižiūrint „antros dienos“ plaukus? Žemiau pateikiame pagrindines ekspertų rekomendacijas.

Sausą šampūną naudokite protingai

Jei šiuo metu jau naudojate sausą šampūną, puikiai žinote, koks svarbus jis yra tam, kad plaukai atrodytų ir jaustųsi gaivūs. Kaip teigia L.Redway, tiems, kurių galvos oda yra natūraliai riebi, sausą šampūną puikiai tinka naudoti riebalams sugerti. Ši priemonė plaukams taip pat suteikia apimties ir pakelia šaknis.

Įprastai sauso šampūno naudojimo instrukcijoje rašoma, kad jį reikia ant plaukų purkšti maždaug 15 cm atstumu, palikti porai minučių ir tada nuvalyti. Visgi sausu šampūnu plaukus galima pasipurkšti ir prieš einant miegoti – per naktį jis sugers riebalų perteklių.

Miegokite susipynusios plaukus

Nors praėjus dienai po plovimo, plaukai gali jaustis tobulai, per naktį besitrindami į pagalvę jie gali labai susivelti. Dėl to Bea Guerrero, grožio salono „Ángela Navarro“ vadovė, rekomenduoja plaukus prieš neplovimo dieną supinti. „Dėl to turėsime žvilgesnius ir mažiau susivėlusius plaukus“, – sako ji.

Plaukus sušukuokite atgal

Anot plaukų stilistės L.Redway, vienas iš paprasčiausių būdų formuoti plaukus tarp plovimų – surišti juos į aptakią arklio uodegą ar kuodą. Kad sruogos, atitrauktos nuo veido, išsilaikytų neiškritusios, panaudokite specialų gelį arba vašką plaukams.

123RF.com nuotr./Šukuosena formuojama naudojant plaukų laką
123RF.com nuotr./Šukuosena formuojama naudojant plaukų laką

Naudokite aliejų plaukams

Plaukų tipams, kurie yra labiau linkę į sausumą, L.Redway rekomenduoja formuojant šukuoseną naudoti maitinamąjį aliejų. Tai padidins natūralų blizgesį ir, svarbiausia, pridės reikiamos drėgmės.

Tuo tarpu garbanotiems plaukams, dažnai kenčiantiems nuo didesnio sausumo, specialistė dar patartų ir kitą metodą – plaunant plaukus naudoti ne šampūną, o kondicionierių.

Masažuokite galvos odą

Kruopštus plaukų šukavimas yra būtinas įprotis sveikiems plaukams. Kitą dieną po galvos plovimo tai tik dar labiau sustiprins žvilgesį.

„Baigę šukuoti plaukus, atlikite nedidelį masažą – sukamaisiais judesiais judinkite [šepečio] dantukus, kad stimuliuotumėte galvos odą ir suaktyvintumėte kraujotaką. Šie judesiai mažina įtampą ir atveria folikulą, palengvina aktyvių ingredientų įsiskverbimą ir, svarbiausia, manoma, skatina plaukų augimą“, – tikina stilistė Maria Roberts.

123RF.com nuotr./Moteris rūpinasi plaukais
123RF.com nuotr./Moteris rūpinasi plaukais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi