Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 plaukų priežiūros įpročiai, dėl kurių atvaizdas veidrodyje vis dar nedžiugina

Pavasarį daugelis skuba į kirpyklas ne tik atsinaujinti šukuosenos, bet ir prašyti recepto – ką daryti, kad plaukai neslinktų, nelūžinėtų ir blizgėtų.
Moteriai slenka plaukai
Moteriai slenka plaukai / Vida Press nuotr.

Plaukų priežiūros ekspertai pastebi, neretai plaukų būkle džiaugtis trukdo gajūs grožio mitai, o atradus sau tinkančią šukuoseną neverta vaikytis madų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Štai dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurias daro net ir žmonės, nuoširdžiai besirūpinantys savo plaukų sveikata ir grožiu.

123RF.com nuotr./Į rankšluostį susukti šlapi plaukai
123RF.com nuotr./Į rankšluostį susukti šlapi plaukai

Pamirštate, kad šlapias plaukas labiausiai pažeidžiamas

Plaukų plovimas – įprastas kasdienės rutinos žingsnis, kuris gali lemti tiek akį džiuginančią plaukų būklę, tiek pridaryti nemenkos žalos Pasak plaukų stilistės Liudmilos Večiorkienės, žinomos slapyvardžiu „Jazzas plaukuose“, išplovus galvą, su plaukais derėtų elgtis ypač švelniai ir dėmesingai.

Šlapius plaukus patariama šukuoti specialiomis tam skirtomis šukomis, tą naudinga padaryti dar tepant plaukų kondicionierių ar kaukę – šukavimas leis priemonei pasiekti visus plaukus, o ne tik viršutinį sluoksnį. Taip pat vertėtų vengti eiti miegoti šlapiais plaukais, nes trintis į pagalvę jį gali pažeisti. Dar viena dažnai pasitaikanti klaida – grubus sausinimas rankšluosčiu – to taip pat vertėtų atsisakyti.

Nors vis dar pasigirsta nuomonė, esą plaukų džiovintuvo reikėtų vengti, plaukų stilistai ramina, kad pats savaime jis tikrai nėra blogis. Priešingai – karštis padeda užsiverti plauko žvyneliams ir šie atrodo glotnesni, tvarkingiau krenta.

123RF.com nuotr./Moteris džiovinasi plaukus
123RF.com nuotr./Moteris džiovinasi plaukus

Praleidžiate apsaugą nuo karščio

Plaukų džiovintuvai, tiesintuvai, garbanotuvai – neatsiejama plaukų priežiūros rutinos dalis. Tiesa, norint džiaugtis sveikai atrodančiais plaukais derėtų nepamiršti pasirūpinti ir apsauga nuo karščio, stipriausia ji reikalinga naudojant garbanotuvus ir tiesintuvus, tačiau šis žingsnis svarbus ir tiesiog džiovinant plaukus.

Merginos dažnai galvoja, kad apsauga nuo karščio reikalinga tik naudojant tiesintuvus ir garbanoklius. Džiovinant plaukus plauku džiovintuvu apsauga taip pat reikalinga, tačiau jos nereikia maksimalios, kuri saugo net nuo 230 laipsnių karščio, nes šis prietaisas tokio karščio neturi.

Patariama pakeisti ir nusistovėjusią nuomonę, jog plaukų tiesinimas tinkamas tik progomis. Šiuolaikinės technologijos leidžia suderinti plaukų tiesinimą ir džiovinimą.

Vida Press nuotr./Moteris kirpykloje
Vida Press nuotr./Moteris kirpykloje

Aklai sekate madas ir rekomendacijas

Nors kiekvieną sezoną plaukų priežiūros tendencijos kiek svyruoja, plaukų stilistai ragina jų nesekti aklai. Šiandien vyrauja individualumas, todėl pirmenybę vertėtų teikti šukuosenomis, kurios geriausiai atspindi jūsų gyvenimo būdą, padeda jaustis pasitikinčiai. Be to, vis dažniau net ir kasdieniškos šukuosenos paįvairinamos aksesuarais – kaspinais, segtukais ar lankeliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas