Portalas „Unbranded“ kviečia sužinoti, kuri tai arbata.
Juodoji arbata
Dažnai ji vadinama angliškų pusryčių arbata, nes būtent tokią mėgsta gerti britai.
Tyrimai rodo, kad ši arbata ne tik skani, bet ir naudinga sveikatai: mažina cholesterolio kiekį kraujyje, todėl mažėja insulto ir širdies sustojimo rizika.
Žalioji arbata
Žalioji arbata yra neoksiduojama, jos gamybos procesas vyksta iškart po derliaus nurinkimo, kai arbatlapiai pradedami džiovinti.
Žaliojoje arbatoje kaip niekur kitur yra daug antioksidantų, kurie, kaip žinia, yra puikūs pagalbininkai organizmui kovojant su uždegimais.
Reguliariai vartojama žalioji arbata gerina ir smegenų veiklą bei organizmo medžiagų apykaitą.
Kai kurie tyrimai rodo, kad žalioji arbata padeda mažinti gimdos kaklelio vėžio riziką.
Baltoji arbata
Baltoji arbata yra mažiausiai apdorota arbata. Taigi natūraliausia. Jos gamybos procesas apima nedidelę oksidaciją, o lapeliai ruošiant arbatžoles nėra nei susukami, nei susmulkinami.
Baltosios arbatos nauda sveikatai žinoma nuo seno. Ypač ji rekomenduojama vyresnio amžiaus moterims, nes saugo nuo osteoporozės, užkerta kelią mutacijoms ir navikų susidarymui.
Sakoma, kad baltoji arbata pasižymi antikancerogeninėmis savybėmis.