Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokius daiktus būtina pasiimti gulantis į ligoninę, o ką geriau palikti namuose?

Norime to ar ne, kartais sveikata taip sušlubuoja, jog prireikia gydymo ne namuose, bet ligoninėje. Nors atrodo, jog viską žinome, dažnai tokiose situacijose pamirštame, ko iš tiesų gydymo įstaigoje mums gali prireikti.
Palata
Palata / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kokius daiktus būtina pasiimti iš namų ir atsivežti į ligonine, o ko tikrai nebūtina krautis į krepšį, primena Joniškio ligoninės slaugytoja Sonata. Šiais patarimais ji pasidalino ligoninės feisbuko paskyroje.

„Atvykstant pacientui į ligoninę svarbiausia jam turėti asmens tapatybės kortelę arba pasą. Taip pat reikėtų nepamiršti įsidėti ir būtiniausius, nuolat vartojamus vaistus. Svarbu pasiimti ir asmens higienos priemonių, pvz., moterims – įklotų, vyrams – barzdaskučių ar skutimosi peiliukų. Neretai pacientai pamiršta pasiimti dantų pastos ir dantų šepetėlį“, – sakė slaugytoja.

Kalbėdama apie aprangą, medicinos darbuotoja patarė rinktis patogią ir lengvą. Svarbiausias kriterijus – kad su ja būtų patogu gulėti lovoje. Tinka pižama, didesnio dydžio marškinėliai, sportinis kostiumas (treningai).

„Reikėtų turėti ir šlepetes ar batus, skirtus vaikščioti viduje. Patartina, kad jie būtų su užkulne, neslystančiu padu. Tiems, kas avalynės viduje avėti nemėgsta, renkasi kojines, patarčiau rinktis tokias, kurios pade turėtų lipdukus – tokias, kokios būna skirtos mažiems vaikams. Tai svarbu, kad išvengtumėte paslydimo ir pargriuvimo“, – patarė Joniškio ligoninės slaugytoja.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Joniškio ligoninė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Joniškio ligoninė

Artimiesiems pataria: nepersistenkite!

Į ligoninę patariama nesivežti vertingų daiktų, namuose palikime ir didesnes sumas pinigų.

„Ligoninėje jie nereikalingi“, – atkreipė dėmesį medicinos darbuotoja.

Patarimų ji turėjo ir pacientų artimiesiems, lankantiems juos ligoninėj: „Aš suprantu, jūs labai norite pamylėti savo artimuosius. Bet būkite protingi – neneškite daug maisto. Paklauskite, ką labiausiai žmogus mėgsta, ko norėtų, taip pat – slaugytojos, ką žmogus šiuo metu gali valgyti. Tai svarbu, kad maistas nesugestų, būtų suvartotas. Pataupykite pinigus, elkitės tvariai!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito