Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuva taps sveikatinimo centru Europoje: Druskininkuose vyks didžiausias kurortų ir SPA kongresas

Rugsėjo 25–27 d. Druskininkuose vyks didžiausias Europoje „SPA ir balneologijos kongresas 2024“, subursiantis beveik 200 sveikatinimo ir kurortologijos ekspertų iš visos Europos. Lietuvos kurortų asociacijos direktorės Kristinos Citvarienės teigimu, šis renginys bus proga ne tik dalytis patirtimi, bet ir padės atkreipti visuomenės bei politikų dėmesį į kurortologijos ir sveikatinimo svarbą šiuolaikinėje sveikatos sistemoje.
SPA
SPA / Shutterstock nuotr.

Kongresas – puiki proga Lietuvai

Kongreso globėja tapusios Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerijos viceministras Karolis Žemaitis teigia, kad Lietuvai suteikta garbė tapti reikšmingo renginio šeimininke.

„Tai įtvirtins Lietuvos lyderystę tarp Europos šalių, garsėjančių kurortais ir sveikatinimo paslaugomis. Taip pat suteiks puikią platformą stiprinti mūsų šalies, kaip inovatyvios ir patrauklios sveikatinimo turizmo krypties, įvaizdžiui. Kongreso metu aptariami klausimai – nuo inovacijų sveikatinimo technologijose iki darnaus verslo modelių plėtros – yra ypač svarbūs formuojant ateities sveikatinimo sektorių tiek Lietuvoje, tiek visoje Europoje. Esame pasiryžę remti šios srities augimą ir pritraukti daugiau investicijų, kurios prisidės prie ekonomikos stiprinimo bei naujų darbo vietų kūrimo mūsų šalyje“, – sako K. Žemaitis.

Savo ruožtu Lietuvos kurortų asociacijos direktorė K. Citvarienė pažymi, kad Lietuva turi unikalios kurortologijos vystymo patirties, kurią šiuo kongresu siekiama atskleisti ir įtvirtinti tarptautinėje bendruomenėje.

„Lietuvoje auga turizmo sektorius, kurortuose aktyviai diegiamos inovacijos, o kartu jos derinamos su šimtmečius siekiančiomis tradicijomis. Tokios svarbos renginio organizavimas įtvirtina Lietuvos vietą Europos kurortų žemėlapyje, indikuoja šalies aktyvumą šioje srityje, o drauge ir sustiprina šalies pozicijas bei prestižą tarptautinėje arenoje“, – pabrėžia K. Citvarienė.

Programoje – nuo ilgaamžiškumo iki vaikų sveikatos temų

Šių metų kongrese bus aptariamos sveikatos prevencijos, kurortologinių tyrimų plėtros, balneologijos ir tvaraus kurortų vystymo temos. Be to, renginio metu bus pasirašytas dokumentas, skirtas politikams ir europinėms institucijoms, raginant ilgalaikėje perspektyvoje skirti daugiau dėmesio kurortų veiklai.

„Planuojama pasirašyti memorandumą, kuris galėtų tapti pagrindu siekiant stiprinti sveikatinimo kryptį, įtvirtinti tvarumo principus kurortų ir sveikatinimo sektoriaus vystyme, plėtoti kurortologinius mokslinius tyrimus ir vaikų sveikatos prevenciją per balneologiją“, – nurodė Europos SPA asociacijos generalinė sekretorė Csilla Mezősi.

Kongreso programoje ypatingas dėmesys bus skiriamas vaikų sveikatai, kurortologiniams tyrimams, inovacijų diegimo sveikatinimo sektoriuje galimybėms, sveikatos prevencijos svarbai ir tvarumo temoms.

Pasak Nacionalinės sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacijos prezidento Artūro Saldos, šių metų kongreso programa bus itin įvairi ir palies daug svarbių aspektų.

„Pavyzdžiui, atidarymo sesijoje bus nagrinėjama sveikatos turizmo ateitis Europoje su žinomų ekonomistų pranešimais, JT Pasaulio turizmo organizacijos ir Pasaulio sveikatos organizacijos atstovais. Vėlesnėse sesijose bus gilinamasi į Europos sveikatos kurortų perspektyvas, klimato pagrindu grindžiamus gydymo metodus ir naujoves SPA industrijoje. Ypač įdomūs bus pranešimai apie SPA verslo architektūrą, prabangos tendencijas sveikatingumo srityje bei modernių technologijų ir švietimo svarbą užtikrinant kokybiškas SPA paslaugas“, – vardijo A. Salda.

Jo teigimu, kongrese taip pat bus ir įdomios specialiosios sesijos apie SPA mediciną ir prevenciją, naudojant balneologiją ir klimato pagrindu grindžiamus įrodymus.

„Bus pristatyti tyrimai apie balneoterapijos poveikį streso, depresijos ir nerimo mažinimui, taip pat diskutuojama apie sveikatingumo programas vaikams ir jaunimui“, – kongreso programą apibendrino Nacionalinės sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacijos prezidentas.

Kongreso metu taip pat vyks specialios dirbtuvės „SPA CE“, kurios padės kelionių agentams iš prioritetinių Lietuvai rinkų ir krypčių užmegzti reikšmingas partnerystes.

Europos SPA ir balneologijos kongresas yra kasmetis renginys, kaskart organizuojamas vis kitoje šalyje. 2023 m. jis vyko Čekijoje, prieš tai – Slovakijoje, Lenkijoje, Vokietijoje ir daugelyje kitų kurortų tradicijomis garsėjančių Europos valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas