Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ligonių kasos: viršsutartinės medicinos paslaugos galės būti apmokamos kas ketvirtį

Nuo šiol viršsutartinės sveikatos priežiūros paslaugos, įskaitant visas medicininės reabilitacijos paslaugas, esant finansinių galimybių, galės būti apmokamos pasibaigus kiekvienam kalendorinių metų ketvirčiui, o ne kartą per pusmetį, antradienį pranešė Valstybinė ligonių kasa (VLK).
Prano Mažylio gimdymo namai
Prano Mažylio gimdymo namai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Anot VLK, tai suteiks daugiau finansinio saugumo sveikatos priežiūros įstaigoms, o pacientams – greitesnę prieigą prie svarbių paslaugų.

„Patobulintas viršsutartinių paslaugų apmokėjimo modelis leis operatyviau reaguoti į sutartimis su gydymo įstaigomis apibrėžtų paslaugų nuokrypį bei efektyviai panaudoti sveikatos priežiūros sistemai skirtas lėšas“, – pranešime cituojama VLK direktoriaus pavaduotoja Tatjana Golubajeva.

Anot jos, svarbus pokytis – galimybė viršsutartines paslaugas apmokėti iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo rezervo lėšų, kai nepakanka įprastai naudojamų ligonių kasų nepaskirstytų lėšų.

Pasak VLK, tai leis apmokėti daugiau gydymo įstaigų suteiktų viršsutartinių paslaugų.

Kaip ir anksčiau, apmokėti paslaugas, kurių suteikta daugiau, nei numatyta įstaigų sutartyse su ligonių kasomis, galima bus tik atsižvelgiant į finansines galimybes – net ir panaudojus rezervo lėšas, visų viršsutartinių paslaugų apmokėjimas nėra garantuojamas, todėl išlieka apmokėjimo prioritetai.

Viršsutartinės paslaugos tiek pasibaigus kiekvienam kalendorinių metų ketvirčiui, tiek pasibaigus kalendoriniams metams, bus apmokamos prioriteto tvarka.

Taip pat kas ketvirtį esant finansinių galimybių pirmiausia bus apmokamos prioritetinės stacionarinės medicininės reabilitacijos paslaugos, tuomet ambulatorinės, psichosocialinės, pradinės ambulatorinės ir kitos stacionarinės medicininės reabilitacijos paslaugos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento