Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Respublikinei Šiaulių ligoninei perduota kvėpavimo pagalbos naujagimiams įranga

Respublikinei Šiaulių ligoninei perduota nauja neinvazinio naujagimių kvėpavimo palaikymo įranga.
Respublikine Šiauliu ligonine / BNS nuotr.
Respublikine Šiauliu ligonine / BNS nuotr.

Kaip skelbiama ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai, įsigijimo projektą koordinavo labdaros fondas „Fenix“, o didžiausią paramą įrangai pirkti skyrė lietuviška fintech įmonė „Walleto“.

„Iki šiol ligoninė turėjo du panašius įrenginius, tačiau jie buvo gerokai atgyvenę, todėl reikėjo naujų. Deja, mūsų ligoninė, kurioje – šešios klinikos ir daugiau nei 50 skyrių, negali atnaujinti visos įrangos iš karto. Todėl visada džiaugiamės sulaukę paramos ir pagalbos. Esu maloniai nustebintas greitu, efektyviu ir produktyviu bendradarbiavimu“, – pranešime cituojamas Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Mindaugas Pauliukas.

Respublikinės Šiaulių ligoninės nuotr./„Fenix“ parama
Respublikinės Šiaulių ligoninės nuotr./„Fenix“ parama

Prietaisas pasižymi pažangiomis funkcijomis, tokiomis kaip optimalus oro srautas, tikslus deguonies kiekio reguliavimas ir nuolatinis teigiamas kvėpavimo takų slėgis, kad būtų palaikomas tinkamas neišnešiotų kūdikių plaučių vystymasis ir bendras augimas.

Pasak gydytojos neonatologės Vaidos Aleksandravičienės, ligoninėje per metus gimsta apie 1,6 tūkst. naujagimių, iš jų apie 5–6 proc. gimsta anksčiau numatyto gimdymo termino, kai kurie pilnai išnešioti naujagimiai taip pat gimsta su kvėpavimo sistemos sutrikimais.

„Visiems šiems naujagimiams reikalinga neinvazinė kvėpavimo ir deguonies terapija, kurią nuo šiol galėsime užtikrinti nauju, moderniu, saugesniu aparatu, turinčiu daugiau funkcijų ir galimybių“, – sakė V.Aleksandravičienė.

Labdaros fondas „Fenix“ remia sveikatos priežiūros įstaigas ir įvairias iniciatyvas, kuriomis siekiama pagerinti vaikų gyvenimą Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento