„Tavoroma.lt“ autoriai gamins, mokys degustavimo paslapčių, bendraus su geros virtuvės fanais įvairiuose Lietuvos miestuose nuo lapkričio 17 iki 23 d. Lapkričio 17-ąją, antradienį „Ti‘ana“ – elegantiškas restoranas Vilniaus širdyje pakvies į šių metų derliaus alyvuogių aliejaus „novello“ degustaciją ir prabangią vakarienę, kurios pagrindinis ingredientas bus aštuonkojai (tel. 650 53511).
Trečiadienį, lapkričio 18 dieną jaukus ir mielas Užupio restoranas „Bel Ami“ ruošia gastronominę provokaciją: „fusion“ stiliaus meniu, kurio svarbiausias personažas bus lietuviškas šamas, pateiktas interpretuojant populiarią „alla bolognese“ padažo interpretaciją. Lauks pažintis su tik ką išspaustu „novello“ alyvuogių aliejumi iš Italijos, Abruco regiono (registracija el. paštu: info@belami.lt arba telefonu 699 30657)
Lapkričio 19-ąją, ketvirtadienį laukia du susitikimai Kaune. Pirmasis įvyks 17.00 val. akademinėje aplinkoje, italų kalbos mokykloje „Ciao Italia“ (el. paštas: simonasenator@gmail.com). Čia bus aiškinamos alyvuogių aliejaus degustavimo technikos paslaptys. Antrasis – populiariame Kauno restorane „Miesto sodas“. Kauniečiai turės progos išmėginti jėgas gastronominiame protų mūšyje (nugalėtojų laukia prizai!), paragauti unikalaus, tik ką išspausto alyvuogių aliejaus ir paragauti aštuonkojienos. Vakaro metu bus pristatoma ir kita sezono naujiena – „beaujolais nouveau“ (tel. 65112326, el.p: vadyba@miestosodas.lt)
Aštuonkojus bei naujo derliaus alyvuogių aliejų ragaus ir alytiškiai. Penktadienį, lapkričio 20 dieną Alytuje renginių organizatorius „Šventė Jums” ruošia tikrą penkių patiekalų aštuonkojų balių. Svečių lauks ir muzikinis desertas – grupė „Pelenai“ ir maestro Česlovas Gabalis (rezervacija tel. 652 75292).
Kita svečių iš Romos gastronominių gastrolių maršruto stotelė – uostamiestis. Lapkričio 21-ąją, šeštadienį Klaipėdoje „Montecchia Zero“ alyvuogių aliejus bus ragaujamas neseniai duris atvėrusioje elegantiškoje senamiesčio vyninėje „Vinvino“. Svečiai ragaus Jurgos Jurkevičienės paruoštą aštuonkojų meniu.
Paskutinis turnė vakaras – lapkričio 23-iąją Vilniaus centre, salotų bare „Mano guru“ (Vilniaus g. 22). Kaip derinti alyvuogių aliejų su salotomis? Su sriuba? Koks prieš keletą dienų išspausto aliejaus skonis? Kas yra polifenoliai ir kodėl aliejus kartus tik tada jeigu tikras? Į šiuos ir daugybę kitų klausimų atsakys gastronomijos žurnalistai iš Italijos Jurga ir Paulius Jurkevičiai.
Tikslesnę informaciją galite gauti parašę el. paštu: paolojur@gmail.com