Žmonės nuolat ginčijasi dėl kavos, ieško kavos teisybės. Ir teisingai daro. Kava – sudėtingas gėrimas. Atrodytų, viskas taip paprasta: espreso puodelyje - vos 25 – 30 mililitrų kavos. Tačiau šiame kavos gurkšnyje slypi ne tik skonis, aromatas, bet ir tradicijos, patirtis, išradimai, technologijos.
Kavos supervalstybė Italija, išradusi espreso kavą ir espreso aparatą, kapučino putą ir dar daugybę svarbių dalykų ir toliau diktuoja pasauliui kavos madas. Svarbu neatsilikti ir bent retkarčiais pasitikrinti kavos žinias. Tapti išrankiu, kritišku, reikliu kavos vartotoju – naudinga patirtis. Būtent tokiems kavos fanams ir skiriamas naujasis projektas „Kvapni. Tiršta. Itališka!” Jo iniciatoriai – garsiausios Italijos kavos kompanijos „Lavazza“ atstovė Lietuvoje bendrovė „Amoka“ ir gastronomijos žurnalistas Paulius Jurkevičius.
Kiekvieną pirmadienį portalo skaitytojams bus pateiktas klausimas apie kavą. Teisingai į jį atsakęs skaitytojas gaus prizą – jubiliejinę kavos skardinę. 120 metų kompanijos sukakties proga „Lavazza“ išleido specialią limituotą maltos kavos skardinių kolekciją. Tai 100% malta arabika, ji pasižymi intensyviu skoniu ir šokolado bei karamelės poskoniais. Kiekvienos skardinės dizainas - išskirtinis, jame atsispindi istoriniai „Lavazza“ kompanijos motyvai.
Kiekvieną antradienį skaitytojai suras teisingą atsakymą į kavos klausimą, o taip pat portalo gastronomijos apžvalgininko Paulius Jurkevičius straipsnius, interviu, reportažus kavos tema.