Blynams reikės:
1,5 stiklinės miltų, 1 stiklinės pieno, 1 stiklinės vandens, 2 kiaušinių, 1 šaukšto druskos, 0,125 stiklinės aliejaus keptuvei patepti, cukraus, pievagrybių, svogūnų, grietinėlės, tarkuoto sūrio.
Kaip gaminti?
Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, įmuškite kiaušinius ir, visą laiką maišydami plakimo šluotele ar mikseriu, pilkite vandens ir pieno mišinį. Tešlą palaikykite, kad išbrinktų. Keptuvę patepkite aliejumi ir gerai įkaitinkite. Į ją plonu sluoksniu pilkite tešlos ir tolygiai paskirstykite visoje
keptuvėje. Kepkite iš abiejų pusių.
Grybus (pievagrybius, bet galima improvizuoti) apkepkite su svogūnais. Pabarstykite druska, prieskoniais, įpilkite grietinėlės ir įdėkite tarkuoto sūrio.
Tada kiekvieną blyną tepkite grybų įdaru ir dėkite vieną ant kito. Viršų pabarstykite sūriu. Pakepkite orkaitėje.
Skanaus!
Gal ir jūs žinote, ką gardaus galima būtų pasigaminti per Valentino dieną? Jūsų laiškų su receptais bei kulinarinių šedevrų nuotraukomis laukiame el. paštu valentinas@15min.lt.