Pyragui reikės:
250 g juodojo šokolado,
180 g sviesto,
šešių kiaušinių,
200 g cukraus pudros,
dviejų kupinų šaukštų miltų.
Kaip gaminti?
Šokoladą ir sviestą išlydome ant mažos ugnies ir gerai išmaišome. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus su dalimi cukraus pudros išplakame iki standžios masės, trynius su likusia cukraus pudra išplakame iki baltumo ir tirštos konsistencijos. Į trynių masę gerai maišant pilame šokolado–sviesto masę, dedame miltus, dalimis įmaišome plaktą baltymų masę. Pyrago masę pilame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepame apie 40 min. 175 laipsnių temperatūroje. Atvėsintą – apibarstome cukraus pudra.
„P.S. Iškepusio pyrago vidus – drėgnas – taip turi būti. Pateikti galima su trintų šaldytų uogų tyre“, – pataria 15min.lt skaitytoja Dalia.
Skanaus!
Gal ir jūs žinote, ką gardaus galima būtų pasigaminti per Valentino dieną? Jūsų laiškų su receptais bei kulinarinių šedevrų nuotraukomis laukiame el. paštu valentinas@15min.lt.