„O jei dar tortas bus iškeptas mylimosios rankomis... Lengvas, saldus, tiesiog tirpstantis burnoje desertas vakarui dviese. Gamyba labai paprasta, net man iš pirmo karto pavyko. Lakštus galima iš vakaro išsikepti, kitą dieną liks tik išplakti grietinėlę ir sutepti torčiuką, – redakcijai rašo Jolanta. – Taigi, lekiame į virtuvę, gaminam ir galvojam apie tą, kurį palepinsim šiuo skanėstu.“
Lakštams išsikepti reikės:
100g margarino kepimui,
2 kiaušinių,
0,5 puodelio cukraus,
1,5 šaukštelio sodos,
2,5 stiklinės miltų,
1,5 šaukšto medaus.
Pertepimui:
600 g grietinėlės (35 proc. riebumo),
2 šaukštų cukraus (galima ir daugiau, čia kaip mėgstate),
pusės citrinos sulčių .
Gaminimas:
Visus produktus, išskyrus miltus ir sodą, supilame į dubenį ir statome į verdančio vandens puodą. Labai greit viską maišom, masė netruks suskystėt. Tada nuimame nuo ugnies, supilame sodą nugesintą 2 šaukštais citrinos sulčių. Viską greitai maišome, beriame miltus ir minkome tešlą. Ji turi nelipt prie rankų.
Dedame ant miltais pabarstytos lentos ir kočiojame papločius. Jų iškočiojam 5–7. Iš tešlos likučių išpjaustome įvairių širdelių, galėsime jomis papuošti torčiuką. Ir viską kepame iki 180–200 laipsnių iš anksto įkaitintoje orkaitėje. Paplotėliai iškepa labai greitai, kelios minutės ir traukite lauk.
Tada plakame gerai atšaldytą grietinėlę su cukrumi ir citrinos sultimis. Pertepame papločius, kremo tepame ir ant šonų. Ir galiausiai viską puošiame trupiniais ir širdelėmis. Torčiukas keliauja į šaldytuvą ir laukia tos akimirkos, kai galėsime šiuo skanėstu pradžiuginti ir pamaloninti mylimą žmogų.
GRAŽIOS IR ŠILTOS JUMS VALENTINO DIENOS !