Patiekalui pagaminti reikės:
4 vidutinių kalmarų
300 gramų menkės filė
2 virtų kiaušinių
100 gramų majonezo
truputį krapų, petražolių
1 svogūnas
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Padažui reikės:
česnakų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
pusės citrinos sulčių
Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Darome įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus kiaušinius sukapojame smulkiai, dedame druską, pipirus, petražoles, truputį majonezo, gerai išmaišome ir prikimšame kalmarus.
Sudėdame į formą, kurioje įpilta truputį aliejaus, aptepame kalmarus likusiu majonezu, kepame orkaitėje 25 min.
Padažui susmulkintus česnakus sutrinti iki vientisos masės, pilant po truputį alyvuogių aliejų, iš pusės citrinos išspausti sultis, gerai išmaišyti.
Skanaus!
Gal ir jūs žinote, ką gardaus galima būtų pasigaminti per Valentino dieną? Jūsų laiškų su receptais bei kulinarinių šedevrų nuotraukomis laukiame el. paštu valentinas@15min.lt.