Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 03 25

Baigėsi Velykinis krepšinio turnyras

Kovo 23 d. įvyko Velykinio krepšinio turnyro skirto Telšių „Džiugo“ bendruomenės pereinamajai taurei laimėti finalinės kovos. Kur dėl 3-4 vietų susitiko Tėvų ir Mokytojų komandos,...

Kovo 23 d. įvyko Velykinio krepšinio turnyro skirto Telšių „Džiugo“ bendruomenės pereinamajai taurei laimėti finalinės kovos. Kur dėl 3-4 vietų susitiko Tėvų ir Mokytojų komandos, o dėl 1-2 vietų Žemaitijos pieno ir mokinių komandos.
Pirmieji kovas pradėjo Tėvų ir Mokytojų komandos. Šios rungtynės parodė, kad abi komandos yra rimtai nusitreikusios dvikovai, ką ir parodė šios varžybos. Pirmąjį kėlinį geriau pavyko sužaisti Mokytojų komandai, po šio kėlinio rezultatas buvo 11:19.

Antrajame kėlinyje Mokytojų komandai pavyko išlaikyti 8 taškų persvarą ir rezultatas buvo 25:33.
Trečiajame kėlinyje Tėvų komandai pavyko sumažinti rezultatą tik dviem taškais. Po šio kėlinio, rezultatas buvo 36:42.

Ketvirtajame kėlinyje Tėvų komanda nuo pat pirmų minučių pradėjo spausti savo varžovus, kas ir pasiteisino. Mokytojų komanda pradėjo dažnai klysti, prarasdami kamuoli lygioje vietoje. Ir iki rungtynių pabaigos likus žaisti keletą sekundžių, Tėvų komandaii pavyko perimti kamuolį ir persverti rezultatą vienu tašku 53:52.
Likus žaisti apie 4 sekudes, Tėvų komanda prasižengė prieš Mokytojų komandos žaidėją Edgarą Štramaitį, kuris stojo prie baudos linijos ir tai buvo galima tikėtis, kad mokytojai išplėš pergalę šioje dvikovoje. Deja abu baudos metimai skriejo pro šalį ir Tėvų komanda šventė sunkią pergalę.

Varžybų statistika:

„Tėvai“ – Mokytojai 53:52 (11:19, 14:14, 11:9, 17:10).

Tėvų komandoje rezultatyviausi žaidėjai: A. Stonkus 21, R. Rumbutis 9, S. Kniuras 7, M. Kasparas 6.

Mokytojų komandoje: A. Bičkus 24, E. Štramaitis 18, R. Ubartas 7.

Po šių varžybų vyko tritaškių metimo konkursas, kur nugalėtojų tapo, Mokinių komandos žaidėjas Justas Kniuras.
Po šio konkurso vyko kova dėl 1-2 vietų, kur susitiko Žemaitijos pieno ir Mokinių komandos.

Šiose varžybose nuo pat pirmų minučių vyko gan atkakli kovo ir nė vienai komandai nepavykdavo atitrūkti nuo savo varžovo, po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus 21:21.

Antrajame kėlinyje taip pat abi komandos nesurado būdų kaip atitrūkti nuo savo varžovų ir Mokinių komanda šį kėlinuką laimėjo tik 2 taškų persvara 42:44.

Trečiasis kėlinys sėkmingiau susiklostė Žemaitijos pieno komandai, kuri persvėrė rezultatą į savo pusę ir po šio kėlinio rezultatas jau buvo 66:62.

Ketvirtajame kėlinyje iki rungtynių pabaigos likus žaisti 13 sek. Mokinių komanda turėjo 5 taškų persvara ir dar varžovai sugebėjo prasižengti prieš O. Klimą kuris stojo mesti 2 baudos metimus, bet abu metimai skriejo pro šalį ir vartžovai atsakė taikliu tritaškiu metimu ir rezultatą sušvelnino iki 2 taškų. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 4 sekundėm prieš Mokinių komandos žaidėją J. Kniurą prasižengė varžovai ir vėl buvo stojama mesti dvijų baudos metimų. Tačiau ir šiam žaidėjui nepavyko realizuoti abiejų baudos metimų ir Žemaitijos pieno komandai atkovojyus kamuolį sekė tikslus perdavimas į prieki ir buvo pelnyti taškai, bet deja teisėjai neužskaitė šio metimo, nes varžybų sirena nuskambėjo ankšiau laiko ir Žemaitijos pieno komanda pralaimėjo dramatiškas rungtynes rezultatu 83:85.

Varžybų statistika:

Žemaitijos pienas – Mokiniai 83:85 (21:21, 21:23, 24:18, 17:23).

Žemaitijos pieno komandoje rezultatyviausiai žaidė: A. Kazarėnas 36, A. Varanavičius 19, D. Druktenis 10, P. Ronkys 9.

Mokinių komandoje: H. Majus 33, A. Urvakis 17, J. Kniuras 15, V. Kerpasukas 13, V. Ubartas 7.

Po šios dvikovos ivyko iškilmingas turnyro uždarimas, kur sveikinimo žodį tarė Sporto klubo „Džiugietis“ pirmininkas Eugenijus Jesinas. Pasidžiaugdamas tėvų iniciatyva jau trečius metus iš eilės organizuojant šį gražų turnyrą ir palinkėjo, kad dar nevienerius metus jis gyvuotu.

Po sveikinimo žodžių keletą dainų atliko Milda Ruikaitė, kur visiems dalyviams pakėlė gerą nuotaiką. Po šio pasirodymo ivyko dalyvių apdovanojimai, kur pirmiausia buvo įteiktas prizas tritaškių metimo nugalėtojui Justui Kniurui. Naudingiausio turnyro žaidėjo prizas atiteko taip pat mokinių komandos žaidėjui Henrikui Majui. Padėkos raštai buvo įteikti Telšių „Džiugio“ gimnazijai ir SK „Džiugietis“ už pagalbą organizuojant šį turnyrą.

Vėliau komandos prizininkės buvo apdovanotos diplomais, medaliais, kvietimais į koncertą, o komandai nugalėtojai buvo įteikta pereinamoji taurė, kuri antrus metus iš eilės atiteko Mokinių komandai.

SK „Džiugietis“ narys Vacys Butkus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas