Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 04 30

LKL žiedai prognozuojami Kauno „Žalgiriui“,o naudingiausio žaidėjo titulas - Kšyštofui Lavrinovičiui

Jau rytoj prasideda LKL finalai, pirmasis mūšis Kaune. O, kad nebūtų nuobodu jo laukti keleto krepšinio specialistų bei pačių krepšininkų nuomonės bei spėjimai, kas laimės serija,...
Žygimantas Šeštokas
Žygimantas Šeštokas

Jau rytoj prasideda LKL finalai, pirmasis mūšis Kaune. O, kad nebūtų nuobodu jo laukti keleto krepšinio specialistų bei pačių krepšininkų nuomonės bei spėjimai, kas laimės serija,  kokiu rezultatu, kas taps MVP bei   Lietuvos Ryto   bei  Žalgirio  pliusai ir minusai. 

Dauguma apklaustųjų finale palaikys  Žalgirį  ir mano, kad kaunie čiai laimės serija 4-1 arba 4-2. Didžiausi Žalgirio pliusai įvardijami – geras treneris, daug  patyrusių žaidėjų, o Lietuvos Ryto jauna bei energinga komanda su vienu komandos vedliu – Renaldu Seibučiu. Finalo naudingiausiojo titulą prognozuoja žalgiriečiui – Kšyštofui Lavrinovičiui. 

1. Kurią komandą palaikysite LKL finalo serijoje?

Dalius Matvejevas (LKF atstovas spaudai):

Nuo vaikystės jaučiu simpatiją „Žalgiriui“, bet niekada nelinkėjau pralaimėjimų „Lietuvos rytui“. Turiu pažįstamų abiejuose klubuose, visiems jiems linkiu tik geriausio - pergalių. Net ir kai žaidžia tarpusavyje. Taip bus ir šį kartą, laimės stipriausi ir tai bus teisinga.

Mantas Bertulis (basketnews.lt korespondentas):

Esu iš Šiaulių, todėl šioje LKL finalo serijoje išliksiu nešališku, kokiu ir turiu būti, norint dirbti žurnalistinį darbą. Tiesiog norisi, kad kova nesibaigtų po ketverių rungtynių.

Edgaras Ulanovas (Pasvalio Pieno Žvaigždės):

Palaikysiu Žalgirį, nes pats esu žalgirietis.

Egidijus Dimša (Tartu TU/Rock):

Kadangi esu pats kaunietis, tad palaikysiu savo miesto komandą.

Šarūnas Beniušis (Kauno LSU-Baltai, Oro karalius 2013):

Palaikysiu Žalgirį, nes už šią komandą sergu nuo mažų dienų.

Augustas Peciukevičius (Pernu Parnu):

Palaikysiu žaidėjus, nes ir vienoje ir kitoje komandoje yra draugų, bet jei reikia pasirinkti komandą, tada Žalgirį, nes su šiuo klubu mane siejo ne vieneri metai.

Modestas Kumpys (Palangos Palanga):

Būsiu už gražią ir atkaklią kovą.

Lina Pikčiūtė (Vilniaus Kibirkštis-Viči-Iki):

Ką palaikysiu, dar nenusprendžiau, greičiausiai būsiu neutrali žiūrovė. Jei finale žaistų klaipėdiečiai, tada žinoma palaikyčiau juos.

Vytautas Šulskis (Šiaulių Šiauliai):

Kažkurios vienos komandos nepalaikysiu. Būsiu už gražų krepšinį ir įtemptas kovas.

Žygimantas Šeštokas (Vilniaus Sakalai):

Būsiu šališkas, tiesiog džiaugsiuosi gražiomis rungtynėmis.

Darius Tarvydas (Vilniaus Statyba):

Žalgirį, nes jis labiau nusipelnė.

2. Kokie yra Žalgirio ir Lietuvos Ryto pliusai bei minusai?

Dalius Matvejevas (LKF atstovas spaudai):

Teoriškai „Žalgiris“ yra stipresnė komanda visais atžvilgiais ir visose pozicijose. Vis dėlto šiemet dar Eurolygoje matėme, kad žaidžiant su kauniečiais galima sukurti progas snaiperiams mesti iš toli visiškai laisviems. Jei krenta, „Žalgiris“ - įveikiama komanda. Per rungtynes Kaune „Lietuvos rytas“ taip pat sėkmingai kūrė progas savo metikams, bet Janiui Blumui pasitaikė labai prasta diena. Jei latvis būtų pataikęs bent truputį geriau, kauniečiai tikriausiai nebūtų susikrovę tos didelės persvaros. Jos ir neliko, kai atsirado tą dieną galėjęs pataikyti žmogus - Eimantas Bendžius. Manau, toks puolimo braižas ir gali būti vilniečių raktas į pergales.
Taip pat labai įdomu, ar Dirkas Bauermannas vėl naudos Kaune jį išgelbėjusį labai žemą penketą? Jei taip, bus labai įdomu stebėti ir atsakomuosius Joano Plazos veiksmus. Kaune ši vokiečio staigmena suveikė puikiai, todėl „Žalgiris“ tikriausiai bus parengęs atsakomąjį planą.

Mantas Bertulis (basketnews.lt korespondentas);

Sezono pradžioje būčiau sakęs, kad didžiausias „Žalgirio“ pliusas prieš „Lietuvos rytą“ yra treneris, tačiau dabar jėgos išsilygino. Be abejo, Kauno komanda turi labai pajėgią priekinę liniją ir ginklą, kurio dėka šį sezoną parklupdė ne vieną Europos grandą - aukštaūgių tolimas bombas. Manau, lemiamu faktoriumi šioje serijoje gali tapti baudos ir kova po krepšiais. Kaip žinome „Žalgiris“, su savo galingais aukštaūgiais, itin dažnai laimi kovą dėl kamuolių, tad „Lietuvos rytas“ turi stengtis neduoti jiems kartoti savo metimų bei neišsibauduoti prieš brolius Lavrinovičius, kurie mėgsta tai provokuoti.


Edgaras Ulanovas (Pasvalio Pieno Žvaigždės):

Manyčiau Žalgirio pliusai: geras treneris, agresyvi gynyba, didesnė patirtis, nes yra nemažai žaidėjų žaidžiančių Lietuvos rinktinėje. O minusai – didelis klaidų skaičius. Lietuvos Ryto pliusai būtų: komanda žaidžia gerai, nes yra psichologiniame pakilime bei turi gerą ir greitą puolimą. Minusais įvardinčiau: mažiau patyrę žaidėjai, daug ką lemps Seibutis, pernelyg daug komanda priklauso nuo vieno žaidėjo.

Egidijus Dimša (Tartu TU/Rock):

Žalgiris turi daugiau patyrusių žaidėjų, o tokiuose finaluose patirtis daug ką lemia, priedo Žalgiris turi ūgio ir fizinės jėgos pranašumą po krepšiais bei reikia paminėti, kad dar ir aikštės pranašumą. Lietuvos Ryto pliusais įvardinčiau tai – jaunatviška energija bei kovingumas.

Šarūnas Beniušis (Kauno LSU-Baltai, Oro karalius 2013):

Apie kitų komandų pliusus ir minusus nelabai mėgstu kalbėti, nes nelaikau savęs geru specialistu šiais klausimais.

Augustas Peciukevičius (Pernu Parnu):

Žalgirio pliusai: didelė trenerio patirtis ir gera priekinė linija. O Lietuvos Ryto, kad jie dabar yra ant „bangos“ ir prieš kauniečius žaidžia su dviguba energija. Dėl minusų pas vienus ir pas kitus nėra lygiaverčio keitimo, nors pastaruoju metu abiejose komandose gerai pasižymi jaunieji krepšininkai. Tai galbūt ir klystu dėl keitimų.

Modestas Kumpys (Palangos Palanga):

Kai atėjo naujas treneris Lietuvos Rytas pradėjo labai gerai žaisti gynyboje, tačiau žaidžia banguotai. Žalgiris pradeda lipti iš duobės, po kelių netikėtų pralaimėjimų. Patyre žaidėjai duos daug naudos, manau turėtų išnaudoti greitą puolimą bei jėga po krepšiu.

Lina Pikčiutė (Vilniaus Kibirkštis-Viči-Iki):

Manau, kad tiek vieni tiek kiti turi ir pliusų ir minučių, bet konkrečiai jų neįvardinsiu, nes nestebėjau visų abiejų komandų žaidimo, visi sezono metu.

Vytautas Šulskis (Šiaulių Šiauliai):

Žalgirio pliusas manau būtų susižaidimas, visą sezoną komandą atrodo solidžiai, išskyrus keletą varžybų, dar vienas pliusas – treneris. O minusu įvardinčiau komandos finansinė padėtis. Lietuvos Rytas pasikeitus treneriui atrodo žymiai geriau gynyboje, o minusas, kad dauguma žaidėjų neturi patirties žaidžiant LKL finaluose.

Žygimantas Šeštokas (Vilniaus Sakalai):

Žalgirio pliusai: geras treneris, daugiau patyrusių žaidėjų, namų aikštės pranašumas. O pas Lietuvos Rytą bus noras įrodyti, jog nėra prastesni nei kauniečiai bei bus psichologinis pasitikėjimas po paskutiniųjų laimėtų varžybų.

Darius Tarvydas (Vilniaus Statyba):

Manau didžiausias Žalgirio pliusas yra, kad tiek treneris, tiek žaidėjai yra aukštesnio meistriškumo ir turi namų aikštės pranašumą. O Lietuvos Ryto pliusų jeigu atvirai nematau, nebent vienintelis tai Renaldas Seibutis.

Kaip baigsis serija?

  • Dalius Matvejevas (LKF atstovas spaudai): 4-1 Žalgiris laimės.
  • Mantas Bertulis (basketnews.lt korespondentas): 4-2 Žalgiris laimės.
  • Edgaras Ulanovas (Pasvalio Pieno Žvaigždės): 4-1 arba 4-2 Žalgiris laimės.
  • Egidijus Dimša (Tartu TU/Rock): 4-2 Žalgiris laimės.
  • Šarūnas Beniušis (Kauno LSU-Baltai, Oro karalius 2013): 4-2 Žalgiris laimės.
  • Augustas Peciukevičius (Pernu Parnu): 4-2 Žalgiris laimės.
  • Modestas Kumpys (Palangos Palanga): 4-1 Žalgiris laimės.
  • Lina Pikčiutė (Vilniaus Kibirkštis-Viči-Iki): Neapsisprendusi.
  • Vytautas Šulskis (Šiaulių Šiauliai): 4-1 arba 4-2 laimės Žalgiris.
  • Žygimantas Šeštokas (Vilniaus Sakalai): 4-1 arba 4-2 laimės Žalgiris.
  • Darius Tarvydas (Vilniaus Statyba): 4-1 laimės Žalgiris.

Kas taps naudingiausiu (MVP) finalo žaidėju?

  • Dalius Matvejevas (LKF atstovas spaudai): Mindaugas Kuzminskas.
  • Mantas Bertulis (basketnews.lt korespondentas): Kšyštof Lavrinovič.
  • Edgaras Ulanovas (Pasvalio Pieno Žvaigždės): Vienas iš brolių Lavrinovičių.
  • Egidijus Dimša (Tartu TU/Rock): Kšyštof Lavrinovič.
  • Šarūnas Beniušis (Kauno LSU-Baltai, Oro karalius 2013): Marko Popovič.
  • Augustas Peciukevičius (Pernu Parnu): Vienas iš brolių Lavrinovičių.
  • Modestas Kumpys (Palangos Palanga): Kšyštof Lavrinovič.
  • Lina Pikčiutė (Vilniaus Kibirkštis-Viči-Iki): Mindaugas Kuzminskas.
  • Vytautas Šulskis (Šiaulių Šiauliai): Darjuš Lavrinovič arba Marko Popovič.
  • Žygimantas Šeštokas (Vilniaus Sakalai): Marko Popovič.
  • Darius Tarvydas (Vilniaus Statyba): Marko Popovič arba vienas iš brolių.


O desertui įvertinsim simpatiškos manekenės žinias:

Ar žiūrėsite LKL finalus?

Taip,stebėsiu.Pasistengsiu nepraleisti nei vienų šitų dviejų, pajėgių komandų varžybų. Kiekvienais metais stengiuosi rasti laiko šių dviejų komandų akistatoms. Šie metai ne išimtis,jei aplinkybės leis,kovas stebėsiu pačioje arenoje,kur kaista pačios didžiausios aistros.

Ką palaikysit? Kodėl?

Favorito neturiu. Tikiuosi,kad šios dvi komandos visiems fanams pademonstruos daug dėjimų,gražių epizodų ir daug taiklių metimų. Tiesiog parodys gražų ir kovingą krepšinį.

Kokie yra Žalgirio ir Lietuvos Ryto pliusai bei minusai?

Žalgiris-ne vienus metus yra LKL čempionas. Žalgiriečiai visais įmanomais būdais norės apginti čempionų titulą ir palikti jį Kaune. Bet Lietuvos Rytas,atkakli komanda, visais būdais stengsis perimti čempionų titulą ir grąžinti į Vilnių. Taigi laukia atkakli kova!

Kaip baigsis serija?

Po atkaklios kovos 4:2 laimės Žalgiris.

Kas taps naudingiausiu (MVP) finalo žaidėju?

MVP turėtų tapti M.Kuzminskas.


 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas