Tam įtakos turėjo sumažėjusios gyvulių ir gyvulininkystės (22,1 proc.) ir augalininkystės (11,1 proc.) produktų supirkimo kainos.
Sumažėjo natūralaus riebumo pieno – 30,7 proc., kiaulių – 21,2, galvijų – 11,8, paukščių – 2,4, ir kiaušinių – 1,4 proc., – supirkimo kainos. Tačiau 16,1 proc. padidėjo avių ir ožkų supirkimo kainos.
Atpigo šie augalininkystės produktai: bulvės – 41,9 proc., ankštiniai augalai – 29,2, daržovės – 22,6, rapsų sėklos – 18,7, kvietrugiai – 15,2, rugiai – 12, miežiai – 11,8, kviečiai – 5,6, ir javų mišiniai – 4,4 proc. Tačiau pabrango grikiai – 15,1 proc., cukriniai runkeliai – 11,5, avižos – 3,9, vaisiai ir uogos – 2,3, ir kukurūzai – 2 proc.
Žemės ūkio produktų supirkimo kainos 2014 m. ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2013 m. laikotarpiu, sumažėjo 19,2 proc. Tai lėmė atpigę gyvulių ir gyvulininkystės (22,3 proc.) ir augalininkystės (15,1 proc.) produktai. Sumažėjo natūralaus riebumo pieno – 31,4 proc., kiaulių – 19,3, galvijų – 11,5, kiaušinių – 2,9, paukščių – 2,2 proc., – supirkimo kainos. Tačiau 1,3 proc. padidėjo avių ir ožkų supirkimo kainos. Sumažėjo bulvių – 28,1 proc., rapsų sėklų ir daržovių – po 14,8, javų – 12,6, vaisių ir uogų – 10,5, proc., – supirkimo kainos.