Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Akola group“ ieško įsigijimų už Baltijos šalių ribų

Didžiausia Baltijos šalių žemės ūkio ir maisto gamybos įmonių grupė „Akola group“ (buvusi „Linas Agro Group“) skelbia iki 2027 metų ketinanti investuoti 300 mln. eurų, jos vertė išaugs apie pusantro karto iki 3 mlrd. eurų. Grupė teigia aktyviai ieškanti įsigijimų už Baltijos šalių ribų, tačiau apie juos kol kas neskelbia.
Tautvydo Gursko sodyba
Tautvydo Gursko sodyba / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bendrovės finansų direktorius Mažvydas Šileika sako, kad šie finansiniai metai yra vieni svarbiausių 5 metų planui įgyvendinti, o grupės investicijos šiemet gali siekti 85 mln. eurų.

„Šie metai yra labai svarbūs, nes dalį investicijų, (...) didžiąją jų dalį atliksime šiais metais. Šiais (finansiniais – BNS) metais esame suplanavę apie 70-85 mln. eurų investicijų, kiti metai dar planuojami“, – nuotoliniame 2023-2024 finansinių metų primojo pusmečio rezultatų pristatyme ketvirtadienį sakė M.Šileika.

Anot jo, bendrovė koncentruosis į apdoroto maisto segmentą, toliau vystys dabartinius verslus, taip pat planuoja plėtrą už Baltijos šalių ribų.

„Kita maisto produktų gamybos plėtros dalis yra ta, kad aktyviai ieškome įsigijimų už Baltijos šalių ribų. (...) Neturime daug dalykų, apie kuriuos galėtume pranešti rinkai, tačiau dirbame prie jų. Tai būtų labai nauja grupei, todėl norime būti atsargūs, žinoma, sėkmingi, ir dirbame ties tuo“, – sakė M.Šileika.

Anot jo, grupė pradėjo statyti biodujų įrenginius Lukšių žemės ūkio bendrovėje, tokie pat planai kuriami ir paukštininkystės sektoriuje.

„Apie tai, žinoma, dar nepranešėme, mes vis dar dirbame prie verslo plano, tai vis dar yra projekto dalyje, bet tai yra sritis, kurioje mes manome, kad biodujos turėtų veikti, nes mes turime žaliavų, turime mėšlo, gaunamo iš vištienos auginimo, ir tai yra visiškai prasminga ir logiška“, – aiškino bendrovės finansų direktorius.

M.Šileika pridūrė, kad kita bendrovei svarbi kryptis – partnerystė su ūkininkais.

„Vienas iš pagrindų – norime būti ir išlikti lyderiais „partnerių ūkininkams“ segmente, o tai reiškia, kad turime būti geriausiai dirbantys žaidėjai arba geriausi ūkininkų partneriai Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje, kur parduodame gamybos priemones“, – teigė M.Šileika.

„Akola group“ per šešis 2023-2024 finansinių metų mėnesius gavo 758 mln. eurų konsoliduotų pajamų – 33 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį ankstesniais metais. Nuo 2023 metų liepos iki gruodžio pabaigos – jos pelnas prieš palūkanas, mokesčius ir nusidėvėjimą (EBITDA) viršijo 37 mln. eurų ir buvo 49 proc. mažesnis nei prieš metus, o grynasis pelnas sumažėjo 71 proc. iki 13 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas