Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Auksinės“ sraigės: per kelias valandas sraigiautojai užsidirba ir 100 Eur

Sraigių rinkimo sezonas jau įpusėjo, o gamtos mylėtojai tokiu būdu gali ir papildomai užsidirbti. Sraigiautojai ir supirkėjai įvardija, kad už tris valandas tokio darbo kišenę galima papildyti 70–100 Eur.
Sraigė
Sraigė / Fotolia nuotr.

15min skaitytoja Rita pasakoja Vilniaus rajone esančiame miške, savo valdose, sutikusi visai nepažįstamą žmogų. Šis iškart ėmė jos atsiprašinėti teigdamas, kad pamanė, jog „miškeliai niekieno“, tad jis nevaržomas rinkęs sraiges.

Vyriškis pasakojo, kad po lietaus per tris valandas surenkantis 100 kg, o superkamos jos po 0,7 Eur/kg. Tad už surinktą kiekį jis gaunąs 70 Eur. Tiesa, sraigiavimo sezonas trumpas – vos du mėnesiai. Sraigiautojams ir supirkėjams leidžiama rinkti ir supirkti sraiges nuo vynuoginių sraigių vegetacijos pradžios iki liepos 1 d.

Pagal Vynuoginių sraigių išteklių naudojimo taisykles, Lietuvoje šias sraiges draudžiama rinkti gamtiniuose rezervatuose, zoologiniuose ir botaniniuose zoologiniuose draustiniuose bei kitose saugomose teritorijose, jeigu tai numato šių teritorijų veiklą reglamentuojantys teisės aktai.

15min pasidomėjo sraigių supirkimo kainomis ir kur jos realizuojamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas