Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jungtinės Karalystės parduotuvėse trūkstant daržovių, britai atsisuko į sėklas ir sodinukus

Jungtinės Karalystės prekybos centrams ir toliau ribojant kai kurių šviežių produktų pardavimą, išaugo sėklų ir sodinukų paklausa, praneša BBC.
Svogūnų sodinukai
Svogūnų sodinukai / 123RF.com nuotr.

Karališkoji sodininkystės draugija (RHS) teigė, kad vasarį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, sėklų pardavimas jos mažmeninės prekybos vietose išaugo 20 proc..

Salyne veikianti viena didžiausių Europos sėklų tiekėjų mėgėjiškų sodų rinkai „Mr. Fothergill's Seeds“ BBC tvirtino, kad praėjusį mėnesį pardavimai internetu šoktelėjo beveik 50 proc.

Kaip jau skelbta, dėl daržovių trūkumo didžiuosiuose Jungtinės Karalystės prekybos tinkluose ribojamas vienam asmeniui parduodamų pomidorų, agurkų ir paprikų kiekis. Tokių priemonių praėjusią savaitę ėmėsi tinklai „Asda“, „Morrisons“, „Aldi“ ir „Tesco“, skelbia BBC.

Dėl tuščių lentynų Jungtinės Karalystės prekybos centruose kaltinami pastaruoju metu Ispanijoje ir Šiaurės Afrikoje vyravę blogi orai bei sudėtingos tiekimo grandinės.

Didmenininkai ir importuotojai, su kuriais kalbėjosi BBC, teigė, kad Jungtinė Karalystė taip pat gali nukentėti dėl mažesnės vietinės produkcijos, taip pat dėl jautrios kainoms rinkos.

Buvęs JK aplinkos ministras George'as Eustice'as teigė, kad trūkumas truks tris-keturias savaites, tačiau kai kurie augintojai mano, kad tiekimo problemos gali tęstis iki gegužės mėnesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas