Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Daržovių auginimas: vakariečiai pramogauja, lietuviai – taupo

Sodininkystė vakariečiams gali būti pramoga, bet lietuviams tai – neblogas taupymo būdas. Sėklų pirkėjai šiemet ypač sukrutę buvo vasarį.
Baklažanas
Baklažanas / Fotolia nuotr.

Didmeninės ir mažmeninės prekybos sėklomis bendrovė „Sėkluva“ direktorius Kazys Romas Noreikis portalui LRT.lt sakė, kad vidutiniai metiniai pardavimų vidurkiai paprastai svyruoja labai nežymiai, tačiau šiemet ypač sėkmingas buvo vasaris. Mažmeniniai pardavimai didėjo net iki 30 proc.

„Pardavimai priklauso ir nuo didžiųjų švenčių, o pavasarį tai – Velykos. Dėl to pardavimai dabar kiek stabtelėjo. Vasaris buvo labai neblogas, nes buvo šiltesnis, – pardavėme apie 20-30 proc. daugiau“, – sakė K. R. Noreikis.

Bendrovės direktorius įsitikinęs, kad šalies pirkėjai tobulėja, sparčiau mokosi sodininkystės ir ūkininkavimo. Išlieka tendencija, kad lietuviai, augindami daržoves, gana nesudėtingai sezono metu susimažina išlaidas maistui.

„Vakarų šalyse tai daroma daugiau dėl pramogos, vaikų mokymo ir pratinimo prie gamtos. Pas mus žmonės, be sodininkystės pomėgio, taip prisiduria prie pajamų, sumažina savo išlaidas, augina daržoves prasimaitinimui“, – kalbėjo K. R. Noreikis.

Bendrovės „Sėkluva“ vadovas tikino, kad šiemet sėklų kainos kils labai mažai – tiek, kiek didės infliacija. „Gal kiek brangs tos profesionalios, brangesnės sėklos, kadangi jos turi tokią tradiciją brangti tiek, kiek kyla infliacijos rodiklis. Tai yra maždaug 2-3 proc. Tiesa, dėl praėjusių metų sausrų didėjo grūdų kainos“, – sakė K. R. Noreikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas