Maisto ir veterinarijos tarnybos teigimu, daugėjant skundams, daugėja ir pažeidimų.
„Tarnyba kaip ir kasmet atėjus karščiams stiprina kontrolę dėl laikymo sąlygų, nes netinkamos sąlygos, kai aplinkos temperatūra yra labai aukšta, yra ypatingos rizikos veiksnys. Ypač, kai netinkamai laikomi gyvūninės kilmės produktai, tada yra rizika susirgti užkrečiamomis žarnyno ligomis“, – BNS sakė tarnybos Maisto skyriaus patarėja Ona Keblienė.
Pasak jos, didesnė rizika stebima turgavietėse ir mažose parduotuvėse.
„Rizikingesni objektai – turgavietės, mažos parduotuvėlės, nes prekybos centrai turi standartines procedūras ir galimybes laikymo temperatūrą išlaikyti tokią, kokią nurodo gamintojas“, – teigė O.Keblienė.
Pasak jos, pasitaiko atvejų, kai vartotojams įsigijus, pavyzdžiui, pieno produktų, jų galiojimo laikas dar nepasibaigęs, tačiau produktas jau sugedęs. Taip pat sulaukiama pranešimų apie galimai nelegaliai veikiančius prekybininkus, kai prekiaujama iš automobilių ir neužtikrinamos tinkamos produktų laikymo sąlygos.