Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl krentančių pieno kainų protestuojantys ūkininkai Didžiojoje Britanijoje į parduotuvę atvarė karvių

Ūkininkai, protestuojantys dėl per mažų pieno supirkimo kainų, į prekybos centrą Jungtinėje Karalystėje atvarė karvių. Kartu su 70 žmonių vieną iš Staforde esančių prekybos centrų salę šturmavo dvi mūkiančios raguotės.
Protestuojantys ūkininkai į prekybos centrą atvarė karvių.
Protestuojantys ūkininkai į prekybos centrą atvarė karvių.

Parduotuvėje susispietę protestuotojai apsistojo šalia pieno produktų lentynų. Pirkėjai, išvydę tarp lentynų besisukiojančius gyvulius nustebo, o parduotuvės vadovai iškvietė pareigūnus. Protesto dalyviai tvirtino, kad taip bando atkreipti dėmesį į krintančias pieno kainas.

Ūkininkai skundėsi, kad negali sau leisti parduoti pieno pigiau nei kainuoja vanduo. Nors protestas atrodė neįprastas, panašių į jį banga pastaruoju metu ritasi per šalį. Ūkininkų nepasitenkinimas kainomis vis labiau didėja.

Kito protesto metu susirinkusieji iššlavė prekybos centro pieno produktų lentynas ir nupirko visas prekes, kad parduotuvėje nieko nebeliktų. Karvių augintojai teigia, kad jie privalo už litrą pieno gauti bent 30 svaro sterlingo centų, kad padengtų išlaidas. Birželį ūkininkai gaudavo po 23,66 svaro sterlingo centų už litrą.

Pieno kainos kristi pradėjo prieš dvejus metus, tačiau nemažėjo taip ženkliai, kaip per pastaruosius trejetą mėnesių. Pieno supirkėjai tikina, kad kainos krenta dėl akivaizdžios priežasties – Jungtinėje Karalystėje išgaunama per daug pieno ir per mažai jo eksportuojama. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas