Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europietiškas sūris ir mėsa į Rusiją grįžta per San Mariną

Europietiškas sūris ir mėsos produkcija grįžta į Rusijos parduotuvių lentynas per San Mariną – valstybę, kuriai Rusija netaiko embargo, rašo gazeta.ru.
Parmezanas
Parmezanas / Fotolia nuotr.

Apie tai praneša leidinys „Rosiskaja gazeta“, cituodamas Rusijos Nacionalinę didmeninės prekybos ir platinimo centrų asociaciją ir jos kolegas iš San Marino, kurie penktadienį turi pasirašyti susitarimą dėl produkcijos tiekimo.

Dokumentai dėl prekybos bus pasirašyti NVS forumo metu, kuriame dalyvaus ir San Marino Regioninės plėtros ir tarptautinio ekonominio bendradarbiavimo ministrė Antonella Mularoni.

Asociacijos direktorius Vladimiras Lišukas mano, kad San Marinas į Rusijos rinką grąžins prekes, kurios parduotuvių dabar nepasiekia dėl Rusijos taikomo embargo: mėsos produktai, pagaminti naudojant panašią technologiją, kokią naudoja ispanai, taip pat kietuosius sūrius, įskaitant parmezaną.

„Šalyje yra 24 pieninės, daug mėsos perdirbimo įmonių“, – V.Lišukas įsitikinęs, kad susitarimas leis Rusijos rinką užpildyti alternatyvomis produktams, kuriuos iš parduotuvių išstūmė Rusijos paskelbtas įvairių maisto produktų embargas Europos Sąjungai ir kai kurioms kitoms valstybėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas