Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Galvijų augintojai žada grumtis dėl išmokų

Žemdirbiai vieningai pasisako už tai, kad žemė nebūtų parduodama užsieniečiams, kad jiems nebūtų didinamos privalomojo sveikatos draudimo ar socialinės įmokos, tačiau tiesioginės išmokos žemdirbius jau supjudė – gyvulių augintojai kaltina, kad juos išdavė valdžiai pataikaujantys grūdininkai.
Ferma, kurioje auginamos mėsinės karvės
Ferma, kurioje auginamos mėsinės karvės / 15min.lt/Kristinos Aksamitaitės nuotr.
Temos: 1 Galvijai

„Lietuvos ūkininkai – suskaldyti. Grūdų augintojai jau nusispjovė į mažinamas nacionalines išmokas, o pieno ir mėsinių galvijų ūkių savininkai ketina dėl jų pasigrumti net ir teismuose. Matyt, bylinėsimės vieni“, – „Lietuvos rytui“ pareiškė Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijų prezidentas Jeronimas Kraujelis.

Jis informavo, kad jau yra sudaryta darbo grupė, kuri aiškinasi, kokį bylinėjimosi būdą reikėtų pasirinkti ir kiek kainuotų Lietuvos žemdirbiams kreiptis dėl išmokų į Europos teisingumo teismą.

Tačiau kol Žemės ūkio ministerija neapsisprendė, pritars Žemės ūkio bendrovių asociacijos siūlomai išmokų mažinimo schemai:nacionalines išmokas pienininkystės ūkiams siūloma sumažinti ne daugiau kaip 10 proc. ir taip išsaugoti jiems nors minimalią paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas