Gamintojai: uždraudus skystą dūmą, brangtų kai kurie maisto produktai

Briuselyje sprendžiant, ar uždrausti galimai toksišką skystą dūmą, maisto pramonėje naudojamą įvairiems mėsos, žuvų gaminiams, sūriams ar daržovėms pagardinti, gamintojai sako, kad toks sprendimas turės neigiamų pasekmių – užgesinti tokias krosnis kainuos, penktadienį rašo „Verslo žinios“.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktoriaus Egidijaus Mackevičiaus teigimu, natūralus rūkymas nėra saugesnis, pats procesas gamintojams pailgės, o pirkėjams produktai pabrangs.

„Natūralus dūmas turi daugiau kenksmingų aromatinių medžiagų. O produktas, kurį norima drausti, yra išvalytas, jame kenksmingų medžiagų daug mažiau. Jį buvo skatinama naudoti kaip geresnį. Draudimas būtų nepalankus vartotojams, nes natūralus dūmas nėra švaresnis“, – svarsto E. Mackevičius.

Bendrovės tikisi iki 10 metų trunkančio pereinamojo laikotarpio. Tai suteiktų gamintojams laiko įrangai pakeisti įrangą, o dūmų ruošimo priemonių gamintojams – technologijai kenksmingoms medžiagoms iš mišinių pašalinti sukurti. Arba naujiems mišiniams sukurti.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų