Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Genadijus Oniščenka: kreipimasis į PPO gali apsunkinti lietuviškų pieno produktų embargo panaikinimą

Lietuvos ketinimai ginčus su Rusija spręsti per Pasaulio prekybos organizaciją (PPO) gali apsunkinti lietuviškų pieno produktų sugrįžimą į Rusijos rinką, pareiškė šalies vartotojų teisių priežiūros tarnybos „Rospotrebnadzor“ vadovas Genadijus Oniščenka.
Genadijus Oniščenka
Genadijus Oniščenka / Wikimedia.org nuotr.
Temos: 2 Blokada Pienas

„Pasigirdo Lietuvos aukščiausios valdžios pareiškimai dėl ginčo perkėlimo į PPO. Taip klostantis įvykiams, mes elgsimės kitaip“, – pareiškė G.Oniščenka.

„Lietuvos kreipimasis į PPO visą procesą užtęs nepalyginamai ilgesniam laikui. Tada įsijungs logika, kuria vadovaujantis bus vykdomos virtualios procedūros, o ne atveriamos sienos“, – pridūrė „Rospotrebnadzor“ vadovas.

Jo žodžiais, Lietuvos kreipimasis į PPO pristabdys dvišales konsultacijas, dėl to bus atidėtas Rusijos inspektorių atvykimas į Lietuvos įmones, kuris jau planuojamas.

„Mes sutarėme dėl atvykimo. Tačiau dar nenuspręsta, kada tai įvyks. Pasiūlymų dėl datų ir terminų kol kas nėra. Sprendimai – artimiausiu metu“, – sakė G.Oniščenka.

G.Oniščenka po praėjusį penktadienį Maskvoje įvykusio susitikimo su Lietuvos delegacija pareiškė, kad lietuviški pieno gaminiai gali sugrįžti į Rusijos rinką, jei į produktų kokybės pretenzijas Lietuva atsižvelgs.

Jo sprendimu Lietuvos pieno produkcija neįleidžiama į Rusiją nuo praėjusio antradienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas