Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Honkongą ruošiamasi vežti lietuviškų kiaušinių

Po Žemės ūkio ministerijos delegacijos vizito į Honkongą, buvo žengti pirmieji žingsniai, kad lietuviški kiaušiniai atsidurtų toje rinkoje. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba į Honkongą nusiuntė kiaušinių kokybės sertifikatus. Paraiškas pateikė trys Lietuvos bendrovės.
Lietuviški kiaušiniai gali atsidurti ir Honkonge
Lietuviški kiaušiniai gali atsidurti ir Honkonge / Koliažas

Lietuviška produkcija garsėja itin aukšta kokybe ir šviežumu, kurių anot gamintojų kitų šalių tiekėjai ne visada gali užtikrinti. „Skiriame daug dėmesio tam, kad lietuviški produktai atitiktų pasaulinių rinkų tiek skonio, tiek kokybės reikalavimus. Smagu, kad vis dažniau užsienio bendrovės pastebi mūsų produktus ir ieško galimybių juos įvežti į savo šalis. Lietuvos gamintojai taip pat yra pasiruošę dialogui ir glaudžiam bendradarbiavimui. Honkongo rinka – viena iš bendradarbiavimo galimybių“, – kalbėjo žemės ūkio ministras prof. Vigilijus Jukna. Lietuvos apsirūpinimo kiaušiniais rodiklis siekia net 116 proc., todėl naujų rinkų paieškos kiaušinių prekybai yra aktualios. 

Paukštininkystė užima svarbią vietą tarp kitų Lietuvos žemės ūkio sektorių. Lietuvos gyventojai kasmet vidutiniškai suvalgo po 23 kg paukštienos ir 200 kiaušinių. Per metus Lietuva į Europos Sąjungos šalis eksportuoja daugiau negu 12 tūkst. t kiaušinių. Daugiausia lietuviškais kiaušiniais yra prekiaujama Estijoje, Latvijoje ir Lenkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas