„Turbūt būtų galima įvardyti tris priežastis, kodėl sviesto paklausa tokia didelė. Pirmiausia pieno šiuo metu ES ir pasaulyje yra mažiau, gamyba yra susitraukusi. Antra, pasaulyje atsirado sviesto vartojimo mada, jis vėl yra populiaresnis už augalinius riebalus. Trečia, pasikeitė karvių bandos genetika, nors tai gal skamba ir keistai“, – sako Vilkyškių pieninės vadovas Gintaras Bertašius.
„Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa taip pat teigia, kad viena iš priežasčių gali būti ta, kad natūralūs riebalai sugrįžo į madą.
„Kurį laiką sviestas buvo nurašomas, pasaulyje augo augalinių riebalų vartojimas, tačiau dabar viskas keičiasi ir sviesto suvartojama daugiau. Buvo manoma, kad kepyklos ims kepti mažiau įvairių pyragų, tačiau bent kol kas taip nenutiko“, – sako jis.