Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV po 25 metų pertraukos atnaujins kiaulienos eksportą į Argentiną

Jungtinės Valstijos ir Argentina sudarė susitarimą, pagal kurį Amerikos ūkininkai po 25 metų pertraukos galės atnaujinti kiaulienos eksportą į šią Lotynų Amerikos šalį.
Kiaulienos kepsnys
Kiaulienos kepsnys / 123RF.com nuotr.

JAV viceprezidentas Mike Pence, šią savaitę susitikęs su Argentinos prezidentu Mauricio Macri, susitarimą pavadino „dideliu laimėjimu Amerikos kiaulienos gamintojams“.

Anot jo, šis dokumentas rodo JAV prezidento administracijos pasiryžimą „griauti tarptautines prekybos kliūtis ir užtikrinti, kad laisva ir sąžininga prekyba būtų naudinga visiems, įskaitant Amerikos darbininkus, ūkininkus ir mūsų prekybos partnerius“.

Argentina, garsėjanti savo milžiniška jautienos pramone, JAV kiaulienos importą blokavo 1992 metais, pareikalavusi, kad būtų atliekami tyrimai, kuriais nustatoma, ar mėsoje yra trichinelių. Tuo tarpu Vašingtonas tuomet pareiškė, kad tokie tyrimai nėra būtini.

JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro duomenimis, 2008–2012 metais Jungtinėse Valstijose kasmet buvo nustatoma po vidutiniškai 15 žmonių susirgimo trichinelioze atvejų, tačiau tie atvejai „dažniau buvo susiję su žalios arba pusžalės laukinių žvėrių mėsos vartojimu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas