Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

K.Navickas Liuksemburge tarsis dėl žemės ūkio politikos

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas pirmadienį vyksta į Liuksemburgą, kur su kitais bendrijos ministrais tarsis dėl būsimos Bendrosios žemės ūkio politikos (BŽŪP).
Ministras Kęstutis Navickas paženklino savo augintinį
Ministras Kęstutis Navickas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ministrai turėtų patvirtinti tai, ką Europos Sąjungos (ES) Tarybai pirmininkaujanti Portugalija penktadienį sutarė su Europos Parlamentu.

„Pirmadienį turėtų būti tvirtinama ES žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryboje. Galbūt kas nors dar keisis ir dar reikės derinti su Parlamentu“, – BNS pranešė ministerija.

ES Tarybai pirmininkaujanti Portugalija nori politinį susitarimą dėl bendrosios žemės ūkio politikos reformos pasiekti iki birželio pabaigos.

Gegužės pabaigoje vykusiose derybose su Europos Komisija ir Parlamentu susitarti nepavyko. Pasak K.Navicko, nuomonės tuomet labiausiai išsiskyrė dėl žalinimui skirtos dalies nuo tiesioginių išmokų ribos, kur siūlymai svyravo nuo 20 iki 30 procentų.

Iš pradžių Europos Parlamento nariai reikalavo, kad 30 proc. tiesioginės paramos atitektų ūkininkams, dalyvaujantiems griežtai apibrėžtose programose, tausojančiose aplinką, tuo tarpu valstybės narės siūlė 20 proc. ribą.

Galiausiai susitarta dėl vidutiniškai 25 proc. metinių išmokų per septynerių metų BŽŪP laikotarpį, suteikiant galimybę palaipsniui įvesti naują sistemą.

ES žemės ūkio ministrai su EP derėjosi dėl 336 mlrd. eurų paskirstymo būsimojoje Bendrojoje žemės ūkio strategijoje 2023-2027 metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas