Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinija didina kiaulienos importą, kad išlaikytų kainų kontrolę

Kinija skaičiuoja, kad šiais metais kiaulienos importas bus daugiau nei dvigubai didesnis palyginti su praėjusiais metais, nes šalyje dėl afrikinio kiaulių maro protrūkio buvo paskerstas didelis kiaulių skaičius, ketvirtadienį pranešė prekybos ministerija.
Kiauliena
Kiauliena / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Kiauliena

Kinijos institucijos mėgina kontroliuoti kainas ir šiam tikslui netgi nusprendė panaudoti šalies kiaulienos atsargas, kadangi ligos sukelta krizė gali suduoti stiprų smūgį politinei ir ekonominei sistemoms.

Siekdama sumažinti kiaulienos kainų nestabilumą, Kinija pasirengusi „skatinti importo didėjimą bei importo įmonių plėtrą“, – pažymėjo oficialus Kinijos prekybos ministerijos atstovas Gao Fengas.

Manoma, kad bendras kiaulienos importas šiais metais viršys 3 mln. tonų, pareiškė žurnalistams Gao Fengas per spaudos konferenciją.

Kinijos muitinės duomenimis, praėjusiais metais importas siekė tik apie 1,2 mln. tonų.

Nuo lapkričio pradžios padidintas kiaulienos, gyvų galvijų ir šaldytos kiaulienos importas leido sumažinti kiaulienos kainas 16,5 proc., pridūrė ministerijos atstovas.

Remiantis oficialiais statistiniais duomenimis, dėl plačiai paplitusių afrikinio kiaulių maro protrūkių nuo 2018 metų rugpjūčio mėnesio buvo sunaikinta daugiau nei milijonas kiaulių, tačiau manoma, kad tikrasis skaičius buvo daug didesnis.

Dėl šios priežasties kilo ir kitos rūšies mėsos kainos, įskaitant jautieną, vištieną, antieną, taip pat kiaušinių kainos, vartotojams renkantis kitus baltymų šaltinius.

Siekdamas patenkinti paklausą, Pekinas padidino kiaulienos importą.

Europos Komisijos duomenimis, sausio–balandžio mėnesiais siuntų iš Europos Sąjungos skaičius išaugo 37 procento.

Dar vienu dideliu importo šaltiniu tapo Brazilija.

Kiek anksčiau šį mėnesį Kinija taip pat pareiškė planuojanti atnaujinti jautienos ir kiaulienos importą iš Kanados, kuris buvo nutrūkęs birželį dėl įtampos dviejų šalių santykiuose, susijusios su Kinijos milžinės „Huawei“ finansų direktorės suėmimu Kanadoje.

Be importo didinimo, Kinija planuoja parduoti daugiau mėsos iš rezervų, kad „užtikrintų, jog bus patenkintas poreikis“ artėjant Kinų naujiesiems metams, pranešė Gao Fengas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas