Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinija ims pardavinėti kiaulienos atsargas, pramonei susidūrus su kiaulių maro protrūkiu

Kinija šią savaitę aukcione parduos 10 tūkst. tonų kiaulienos atsargų, pranešė prekybos ministerija, siekdama kontroliuoti afrikinio kiaulių maro protrūkio pasekmes, lėmusias smarkų kainų augimą ir sumažėjusias tiekėjų mėsos atsargas prieš svarbią nacionalinę šventę.
Kiauliena
Kiauliena / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pekinui mėginant suvaldyti ligos plitimą didžiulėje kiaulininkystės pramonėje, šalyje buvo paskersta daugiau nei milijonas kiaulių.

Antradienio vakarą tinklalapyje paskelbtame pranešime atsargas valdanti valstybinė įmonė pranešė, kad aukcione parduos šaldytos kiaulienos, importuotos iš kitų šalių, įskaitant Daniją, Vokietiją, Prancūziją, JAV ir Britaniją.

Vienam pirkėjui aukcione bus parduota ne daugiau kaip 300 tonų kiaulienos.

Sprendimas priimtas artėjant savaitės trukmės nacionalinei šventei ir Kinijos Liaudies Respublikos įkūrimo 70-osioms metinėms, kurios bus minimos spalio 1 dieną.

Valdžia imasi veiksmų siekdama sustabdyti afrikinio kiaulių maro protrūkį, didėjant šalyje populiarios mėsos rūšies kainoms.

Oficialūs duomenys rodo, kad kiaulienos kaina Kinijoje rugpjūčio mėnesį padidėjo 46,7 proc., palyginti su praėjusių metų duomenimis. Praėjusią savaitę oficialūs duomenys paskatino valdžios institucijas pažadėti panaudoti strategines mėsos atsargas.

Vienam pirkėjui aukcione bus parduota ne daugiau kaip 300 tonų kiaulienos.

Manoma, kad dėl ligos protrūkio paskerstų kiaulių skaičius yra daug didesnis nei oficialius 1,1 mln. skaičius. Vyriausybės duomenys rodo, kad Kinijoje pirmąjį pusmetį buvo 347,6 mln. kiaulių – 60 mln. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu praeitais metais.

Praėjusią savaitę Pekinas taip pat pareiškė, kad atleis svarbius JAV žemės ūkio produktus, įskaitant kiaulieną, nuo papildomų muitų užsitęsusiame prekybos kare su Vašingtonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas