Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinų išvados dėl jautienos eksporto – vasaros pabaigoje

Pasibaigus savaitę trukusiam Kinijos ekspertų auditui dėl jautienos eksporto, išvadų tikimasi sulaukti vasaros pabaigoje.
Jautiena
Jautiena / Žemės ūkio ministerijos nuotr.

„Bendrai audito eigą galime vertinti pozityviai. Audito rezultatai ir išvados bus pateikti galutinėje Kinijos auditorių ataskaitoje, kurios tikimės sulaukti per tris mėnesius“, – pranešime sakė Maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Mantas Staškevičius.

Per savaitę kinai aplankė tris Lietuvos įmones, ketinančias eksportuoti šaldytą jautieną ir jos subproduktus – „Biovela-Utenos mėsa“, Krekenavos agrofirma ir „Agaras“. Vertinta, ar įmonės tinkamai užtikrina, kad nebūtų perneštas afrikinio kiaulių maro (AKM) virusas, taip pat stebėtas ir gyvūnų transportavimas, skerdimo higiena.

„Viena svarbiausių Kinijos keliamų sąlygų Lietuvos įmonėms – užtikrinti, kad kiaulės ir galvijai skerdyklose būtų skerdžiami atskirai. Taip būtų užtikrinama, kad pagaminta jautiena ar subproduktai neturės kontakto su kiauliena ir bus išvengta tikimybės ją užteršti AKM virusu", – teigiama pranešime.

Lietuvos įmonės į Kiniją eksportuoja pieno ir žuvininkystės produktus. Pernai išvežta daugiau kaip 240 tonų žuvies ir jos gaminių, apie 200 tonų sūrio, tiek pat pieno konservų, 120 tonų pieno išrūgų, beveik 80 tonų maistinių pieno miltų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas