Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Krekenavos agrofirma šiemet ketina pradėti prekiauti Lenkijoje

Lietuvos mėsos perdirbėja Krekenavos agrofirma pagrindiniuose lietuvių apsipirkimo centruose Lenkijoje – Seinuose, Suvalkuose ir galbūt Augustave – šiais metais atidarys savo didmeninės prekybos bazes arba parduotuves ir siūlys lietuviams važiuoti ten apsipirkti, rašo „Verslo žinios“.
Krekenavos agrofirma
Krekenavos agrofirma / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mums pigiau produkciją nuvežti į Suvalkus nei į Klaipėdą. Lenkijoje prekybos reguliavimo mechanizmai paprastesni, elektros energija pigesnė, darbo kaštai panašūs kaip ir pas mus. Apskaičiavome, kad dėl kaimynystėje taikomo lengvatinio PVM ir didmeninių kainų į Lenkiją plūstantiems lietuviams šviežią mėsą ir jos gaminius pajėgsime pardavinėti 20–30 proc. pigiau nei Lietuvos prekybos tinkluose. Jau vien dėl mokesčių bazės produktai atpigs 16 procentų. Ir greičiausiai net pigiau nei Lenkijos parduotuvėse“, – skaičiuoja Krekenavos agrofirmos generalinis direktorius Linas Grikšas.

Šiandien Lenkijai tenkančio Krekenavos agrofirmos gamybos eksporto dalis pagal vertę sudaro vos 2 proc., atitinkamai ji užima apie 5 proc. eksporto krepšelio. L.Grikšas skaičiuoja, kad naujoji veikla pirmaisiais metais Lenkijai tenkančią prekybos dalį turėtų bent padvigubinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas