Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuviškų agurkų kaina stebina – keturis kartus brangesni nei Lenkijoje

Sveriamų agurkų kainos Lietuvoje ir Lenkijoje beveik identiškos. Tiesa, tik kalbant apie jų skaitinę išraišką. Lietuvos mažmenininkai mūsų šalyje išaugintus trumpavaisius agurkus parduoda už kilogramą prašydami kartais net 3,79 Eur, o lietuvių pirkėjų pamėgtose Lenkijos parduotuvėse šių daržovių kilogramo kaina kartais nesiekia net euro.
Agurkai
Agurkai / Fotolia nuotr.

Tiesa, importiniai agurkai Lietuvoje kiek pigesni. Anot mažmenines maisto produktų kainas Lietuvos prekybos tinkluose stebinčios interneto svetainės produktukainos.lt, šiuo metu importinių agurkų kilogramas vidutiniškai kainuoja 3,26 Eur, o akcinė jų kaina yra 1,99 Eur.

Tačiau net ir nukainuoti nelietuviškos kilmės agurkai Lietuvos prekybos centruose yra daugiau nei dvigubai brangesni už lenkiškuosius. Štai Lenkijos prekybos centruose „Kaufland“ už vietinių agurkų kilogramą prašoma 3,75 zloto (0,87 Eur), „Aldik“ – 3,89 zloto (0,90 Eur), kituose prekybos tinkluose vidutinė kaina taip pat yra arti 4 zlotų (0,93 Eur).

Kaip 15min teigė Lietuvos daržovių augintojų asociacijos vadovė Zofija Cironkienė, tokius kainų skirtumus lemia ne vienas veiksnys.

„Visada kainos Lenkijoje buvo žemesnės dėl mokesčių, mažesnės auginimo savikainos, ir didesnės pasiūlos. Lenkijoje yra šilčiau, ten daugiau išauginama, konkurencija tarp augintojų didesnė. Be to, ten didesnė konkurencija ir tarp pačių prekybos centrų“, – žemesnių agurkų kainų Lenkijoje priežastis vardijo Z.Cironkienė.

Vis dėlto, daržovių augintojų asociacijos vadovė spėja, kad atėjus šiltesniems orams ir rinkoje atsiradus daugiau agurkų iš šiltnamių, lietuviai galės džiaugtis ir mažesnėmis mūsų šalyje išaugintų agurkų kainomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas