Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuviškus mėsos gaminius eksportuos į Honkongą

Lietuvos delegacija susitarė ir suderino apdorotų mėsos gaminių (konservų, dešrų ir pan.) eksporto į Honkongą sąlygas. Honkongo atsakingos institucijos atstovai patvirtino, kad oficialiai užbaigtos šių produktų rizikos vertinimo procedūros, suderinti eksporto veterinarijos sertifikatų pavyzdžiai, bei įmonių, norinčių eksportuoti į Honkongą, sąrašas.
Mėsos produktai
Mėsos produktai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba į kompetentingą Honkongo instituciją dėl kiaulienos ir jos produktų, bei jautienos ir jautienos produktų eksporto kreipėsi praėjusių metų birželį.

Buvo užpildyti klausimynai, pateikta papildoma informacija, išsiųsta filmuota medžiaga apie veterinarinę kontrolę ir higienos sąlygas Lietuvos įmonėse. Visa pateikta informacija buvo nuodugniai vertinama ir lėmė Lietuvos mėsos produktų gamintojams palankų sprendimą.

Praėjusiais metais buvo suderinti reikalavimai paukštienos ir jos produktų bei pieno ir pieno produktų iš Lietuvos eksportui į Honkongą.

VMVT duomenimis, per tą laikotarpį Lietuvos gamintojai jau eksportavo į Honkongą per 2 tūkst. tonų paukštienos produktų ir per 350 tonų pieno produktų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas