Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mėsos ir pieno perdirbėjai nori eksporto komisijos

Šalies mėsos ir pieno perdirbėjai sako pavargę nuo nuolatinio klaidžiojimo po skirtingų ministerijų koridorius ir prašo sukurti vieną eksporto rinkas koordinuojančią komisiją. Žemės ūkio ministerija atkerta, kad rinkų paieška vyksta sklandžiai, o prašoma institucija jau kuriama, rašo „Verslo žinios“.
„Klaipėdos pienas“ gamina trijų prekinių ženklų ledus – „KAR-KAR“, „Baltoji varnelė“, „Dione“.
Asociatyvinė nuotr. pieno perdirbimas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Mes nesiūlome steigti naujos institucijos, tiesiog norėtume iš skirtingų įstaigų atstovų sudarytos komisijos, į kurią būtų galima kreiptis visais iškilusiais klausimais. Be to, aukštas pareigas mūsų šalies institucijose einantys asmenys mums padeda oficialiuose susitikimuose, sukuria tam tikrą prestižą“, – teigė Lietuvos pienininkų asociacijos „Pieno centras“ direktorius Egidijus Simonis.

Žemės ūkio ministre Virginija Baltraitienė teigė, kad eksportą reguliuosianti institucija jau pertvarkoma: „Ėmėmės stiprinti ir pertvarkyti Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūrą, kad ji būtų pagrindinė institucija, koordinuojanti lietuviškos produkcijos įtvirtinimą naujose eksporto rinkose“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas