Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Miške aptikta išmestų braškių krūva sukėlė diskusiją – geriau atsikratyti nei parduoti?

Į Šiaulius važiuodama Joniškio gyventoja trumpam nusuko į miško keliuką ir nustėro pamačiusi krūvą išmestų braškių. Jai pasidalinus nuotrauka feisbuke, kilo diskusija – kodėl prekeiviai nereikalingomis braškėmis mieliau atsikrato nei parduoda pigiau?
Braškės miške
Braškės miške

„Keistas radinys prie Mūšos. Tik pervažiuoji tiltą per upę važiuodamas į Šiaulius, pasuki į pirmąjį miško keliuką dešinėje pusėje, pavažiuoji kelis metrus ir neįtikėtino dydžio braškių krūva“, – rašo gyventoja.

Ji sako negalinti sugalvoti, kas galėjo atsikratyti tokiu kiekiu braškių, kurios iš pirmo žvilgsnio atrodo nesupuvusios. „Braškės atrodė šviežios, tikrai nesupuvusios“, – teigė moteris.

„Kaip jos čia atsirado, kam uogų užaugo per daug? Gal reikėjo kam atiduoti, juk ne visi gali nusipirkti“, – stebėjosi joniškietė.

15min jau rašė, kad karščiai ūkininkams iškrėtė pokštą – subrendo visų rūšių braškės, todėl nėra kam skubiai jų nuskinti.

Miške atsiradusios braškės galėjo būti importinės, nes dabar parduoti įvežtines braškes jau sunkiau – prekyboje atsirado daug Lietuvoje prinokusių uogų.

Feisbuko lankytojai puolė diskutuoti, kad braškės galėjo būti jau netinkamos prekybai, todėl kažkas jų atsikratė tokiu būdu. Kiti stebėjosi, kodėl uogos neatiduotos, jei dar galima jas vartoti.

„Toks prekybininkų principas – jei negali parduoti, tai geriau sunaikinti, kad žmonės nepriprastų prie „chaliavų“ dalinimų ir jų nelauktų“, – svarstė vienas internautas.

„Čia ne naujiena, augintojai tokį metodą seniai naudoja, kad kainų nenumažintų. Visur yra susitarimai. Geriau į griovį išversti nei kainą sumažinti, nes kitą dieną žmonės rašys, ir tikėsis, kad vėl bus pigių uogų“, – dalijosi nuomone kitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas