Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Norintiems teikti paraiškas dėl investicijų į melioracijas sistemas – metas suskubti

Investicijos į melioracijos sistemas – viena iš Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano priemonių. Jos siekis – padėti ūkininkams didinti žemės ūkio veiklos produktyvumą, rekonstruojant esamas melioracijos sistemas. Svarbu, kad norint dar spėti pasinaudoti šia parama, reikėtų suskubti.
Apsemti laukai
Apsemti laukai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iki paraiškų teikimo pabaigos – liko nedaug

Paraiškų dėl investicijų į melioracijos sistemas teikimo pradžia buvo paskelbta kovo 1-ąją dieną, o pabaiga – iki kada laukiama paskutinių paraiškų – numatyta balandžio 30 dieną.

Svarbu, kad minėtu laikotarpiu priimamos paraiškos ir pagal dvi veiklas: „Reguliuojamojo drenažo įdiegimas į esamas rekonstruotas melioracijos sistemas“, ir „Esamų melioracijos sistemų rekonstravimas“.

Lėšos skiriamos konkrečioms priemonės veikloms.

Atkreiptinas dėmesys, kad paramos lėšos skiriamos konkrečioms priemonės veikloms, tai – reguliuojamojo drenažo įdiegimas į esamas rekonstruotas melioracijos sistemas (paraiškų finansavimui skirta 4,0 mln. Eur) ir esamų melioracijos sistemų rekonstravimas (paraiškų finansavimui skirta 7,2 mln. Eur).

„Investicijų į melioracijos sistemas“ priemonės tikslas – padėti ūkininkams didinant jų veiklos efektyvumą bei produktyvumą, taip pat užtikrinti gamtos išteklių apsaugą nuo taršiųjų medžiagų išplovimo. To siekiama rekonstruojant melioracijos sistemas ir diegiant reguliuojamą drenažą.

Nuo 40 tūkst. iki 300 tūkst. Eur

Atsižvelgiant į projektą ir apimtis, ūkininkų pagal minėtą „Investicijų į melioracijos sistemas“ priemonę laukia solidi parama. Aišku, ji priklauso ir nuo veiklos pobūdžio. Taigi – kokią paramą galima gauti pasinaudojus šia priemone?

Jei patvirtinama parama pagal veiklą „Reguliuojamojo drenažo įdiegimas į esamas rekonstruotas melioracijos sistemas“, pareiškėjai gali pretenduoti į paramą, kuri yra iki 40 000 Eur vienam projektui. Svarbu atkreipti dėmesį, kad šiomis lėšomis yra galimybė finansuoti net iki 80 proc. projekto išlaidų.

Gavus paramą kitai veiklai – „Esamų melioracijos sistemų rekonstravimas“, ūkininkas gali tikėtis dar didesnių investicijų. Šios veiklos projektams didžiausia paramos suma iki 300 000 Eur, o šiomis lėšomis gali būti finansuojama iki 65 proc. projekto išlaidų.

Kas gali pretenduoti?

Paraiškas priemonei „Investicijos į melioracijos sistemas“ gali teikti keturios skirtinga žemės ūkio veikla užsiimančių subjektų grupės.

Dėl investicijų gali kreiptis žemės ūkio veikla užsiimančių subjektai, melioracijos sistemų naudotojų asociacijos, fizinių ir (ar)juridinių asmenų, kurių teisėtais pagrindais valdomos žemės ribos sutampa su konkrečios (rekonstruojamos) melioracijos sistemos ribomis, grupės, veikiančios pagal tarpusavio jungtinės veiklos sutartį. Taip pat pretenduoti į šią paramą gali ir savivaldybės.

Labai svarbu pabrėžti, kad išvardintiems pirmiems trims pareiškėjams galioja svarbus reikalavimas – projektus jie turi teikti su partneriu – savivaldybe, sudarant jungtinės veiklos sutartis.

Paraiškas dėl investicijų į melioracijas sistemas reikia pateikti iki balandžio 30 d.

Kaip minėta, paraiškas dėl investicijų į melioracijas sistemas reikėtų pateikti iki balandžio 30 d.

Paramos paraiška ir su ja teikiami dokumentai turi būti pateikti užpildžius elektroninę formą asmeniškai ar per įgaliotą asmenį Žemės ūkio ministerijos informacinės sistemos (ŽŪMIS) interneto prieigoje adresu www.zumis.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius