Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nyderlanduose įtariama, kad uždrausto insekticido galėjo patekti ir į veršieną

Nyderlandų valdžia neatmeta galimybės, kad kiaušinių užteršimo insekticidu fipronilu skandalo epicentre atsidūrusi bendrovė „Chickfriend“ naudojo ir dar vieną uždraustą insekticidą, kuriuo galėjo būti užteršta veršiena, skelbia Olandijos naujienų agentūra ANP.
Veršiena su sezamais
Veršiena su sezamais / Fotolia nuotr.

Valdžia įtaria, kad kompanija gyvulininkystės sektoriuje naudojo insekticidą amitrazą, kurio pėdsakų galiausiai galėjo patekti į veršieną.

Apie tokius įtarimus Nyderlandų valdžia pranešė parlamentui prieš deputatų planuojamą situacijos su užkrėstais kiaušiniais aptarimą. Belgijos valdžia dar liepą perspėjo, kad dezinfekcinėje priemonėje „Dega 16“, kurią naudojo „Chickfriend“, aptiko ne tik fipronilo, bet ir amitrazo pėdsakų.

Kaip skelbta anksčiau, fipronilu užkrėstų kiaušinių buvo aptikta penkiolikoje Europos Sąjungos šalių bei Šveicarijoje, Pietų Korėjoje ir Honkonge. Dėl to teko iš prekybos išimti milijonus kiaušinių.

Fipronilas ir amitrazas yra naudojami naikinti blakes, utėles, erkes ir tarakonus. Pasaulio sveikatos organizacija šias medžiagas laiko toksinėmis. ES teisė draudžia naudoti šias medžiagas paukštininkystės ūkiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas