Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ožkos pienas alergiškiems žmonėms

Vien Europos žemyne 11 – 26 milijonai žmonių kenčia nuo alergijos pieno produktams. Dėl šios priežasties, Sicilijoje, pasinaudojant Europos Sąjungos finansavimo priemone „Marie Curie“, kuria skatinamas mokslininkų bendradarbiavimas, buvo vykdomas GOMILKSICILY projektas.
Ekaterina Šklajeva  (74) šeria ožkas.
Šeriamos ožkos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dešimt mokslininkų – aštuoni Europos mokslinių tyrimų ekspertai ir du Roslin instituto (Jungtinė Karalystė) tyrėjai, analizavo, ar karvės pieno baltymams alergiški žmonės, kaip pakaitalą, gali naudoti ožkos pieną ir jo produktus. Remiantis atliktų tyrimų rezultatais, galima teigti, kad buvo surasta alternatyva alergiškiems žmonėms. Paaiškėjo, jog karvės pieno baltymams alergiški asmenys gali vartoti ožkos pieną, nebijant jokių alerginių reakcijų.

Taip pat projekto metu buvo atliekami bandymai, siekiant išsaugoti gyvūnų genetinius ištekslius, kad ir būsimų palikuonių produktyvumas bei visi kiti parametrai neprastėtų.

Pasak mokslininkų, projekto tikslas įgyvendintas su kaupu, buvo ištirta tai, kas daugeliui žmonių palengvins gyvenimą, taip pat padės išsaugoti ūkyje auginamų gyvūnų genetinius išteklius. O visa tai, sustiprint Europos tyrinėjimų infrastruktūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas