Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba

Šių metų pirmomis dienomis Medicinos bankas ir Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba (LŽŪKT), teikianti buhalterinės apskaitos tvarkymo bei konsultavimo paslaugas ūkininkams, pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurios tikslas – lygiateisis bendradarbiavimas realizuojant abipusiškai naudingus ekonominius ir informacinius projektus, dalyvaujant organizuojamuose seminaruose, pristatymuose, kituose renginiuose.
Javai
Javai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši sutartis dėl LŽŪKT ir Medicinos banko bendradarbiavimo, dirbant su žemės ūkio atstovais, yra antroji. Abi institucijos yra pasirašiusios susitarimą, kuriame numatytas tiesioginis automatizuotas apsikeitimas finansiniais banko ir LŽŪKT klientų, pasirašiusių sutikimą, duomenimis. Lietuvos ūkininkams, besinaudojantiems Medicinos banko teikiamomis finansinėmis paslaugomis, bendradarbiavimas su banku tapo paprastesnis –  nebereikia  patiems rūpintis ir į banką periodiškai pristatyti finansinių ataskaitų, į LŽŪKT – sąskaitos išrašų.

„Džiaugiamės bendradarbiavimu su LŽŪKT, kuris leidžia supaprastinti ūkininkų bendradarbiavimą su banku, neatitraukiant jų nuo tiesioginės veiklos –  žemės ūkio darbų. Iki šiol Medicinos banke paskolas paėmę ūkininkai turėjo periodiškai teikti finansines ataskaitas, rūpintis, kad jos į banką būtų pristatytos laiku. Dabar ūkininkui, kuris naudojasi ir LŽŪKT teikiamomis buhalterinės apskaitos tvarkymo paslaugomis, tereikia pasirašyti sutikimą, kad už jį visą tai atliktų  specialistai, dirbantys banke ir LŽŪKT. Sutikimą ūkininkas gali pasirašyti atvykęs į arčiausiai jo esantį Medicinos banko ar LŽŪKT padalinį“, – sakė Verslo plėtros departamento direktorė Vaida Stamburaitė.

Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba turi didžiausią žemdirbių konsultavimo tinklą šalyje, pusšimtyje konsultavimo biurų dirba skirtingų specializacijų konsultantų komanda, paslaugas teikianti 15 tūkst. ūkininkų. LŽŪKT svarbu, kad ūkininkai kompleksiškai gautų visas jiems reikalingas paslaugas, todėl kryptingai dirbama siekiant, kad paslaugų teikimo spektras būtų kuo platesnis. Konsultuojama augalininkystės, gyvulininkystės, ekonomikos, inžinerijos, ūkio apskaitos klausimais, organizuojami periodiniai žemdirbių mokymai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas