Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per metus labiausiai pigo avižos ir kukurūzai

2013 m. gruodžio mėn., palyginti su tuo pačiu 2012 m. laikotarpiu, žemės ūkio produktų supirkimo kainos sumažėjo 4,4 procento, praneša Lietuvos statistikos departamentas.
Kukurūzai
Kukurūzai / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Tam įtakos turėjo 13,7 procento sumažėjusios augalininkystės produktų supirkimo kainos ir 3,8 procento padidėjusios gyvulių ir gyvulininkystės produktų supirkimo kainos. Labiausiai atpigo šie augalininkystės produktai: avižos – 31,9 procento, kukurūzai – 31,8 , kvietrugiai – 26,8, rugiai – 25,5, miežiai – 23,9, kviečiai – 18,8, rapsų sėklos – 17,5, javų mišiniai – 15,2, grikiai – 5 procentais, o pabrango bulvės – 43,9 procento, cukriniai runkeliai – 18,7, daržovės – 12,3, vaisiai ir uogos – 10,8, ankštiniai augalai – 5,4 procento. Iš gyvulių ir gyvulininkystės produktų padidėjo natūralaus riebumo pieno – 19,9 procento, o sumažėjo kiaušinių – 23,5 procento, avių ir ožkų – 17,8, galvijų – 15,2, kiaulių – 5,4, paukščių – 5,2 procento, – supirkimo kainos.

Žemės ūkio produktų supirkimo kainos ketvirtąjį 2013 m. ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2012 m. laikotarpiu, sumažėjo 3,8 procento. Tai lėmė 13,9 procento atpigę augalininkystės ir 5,7 procento pabrangę gyvulių ir gyvulininkystės produktai. Iš augalininkystės produktų sumažėjo rapsų sėklų – 22,7 procento, ir javų – 20,5 procento, o padidėjo vaisių ir uogų – 27,3 procento, bulvių – 24,1, daržovių – 6,7 procento, – supirkimo kainos. Iš gyvulių ir gyvulininkystės produktų pabrango natūralaus riebumo pienas – 25 procentais. Sumažėjo kiaušinių – 23 procentais, galvijų – 16,3, kiaulių – 6,7, avių ir ožkų – 5,6, paukščių – 4,2 procento, – supirkimo kainos. 

2013 m. sausio–gruodžio mėn., palyginti su tuo pačiu 2012 m. laikotarpiu, supirkta daugiau kiaulių – 19 procentų, kiaušinių – 18,1, vaisių ir uogų – 15,6, cukrinių runkelių – 11,6, paukščių – 11, avių ir ožkų – 3,3, daržovių – 1,4 procento. Mažiau supirkta rapsų sėklų – 13,9 procento, galvijų – 7,1, javų – 4,5, natūralaus riebumo pieno – 1,5, bulvių – 0,2 procento.      

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?