Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per metus žemės ūkio produktų supirkimo kainos krito 2,5 proc.

2013 m. rugsėjo mėn., palyginti su tuo pačiu 2012 m. laikotarpiu, žemės ūkio produktų supirkimo kainos sumažėjo 2,5 procento, praneša Lietuvos statistikos departamentas.
Eko-ožkos
Per metus žemės ūkio produktų supirkimo kainos krito 2,5 proc.

Įtakos tam turėjo 17 procentų sumažėjusios augalininkystės produktų supirkimo kainos bei 10,7 procento padidėjusios gyvulių ir gyvulininkystės produktų supirkimo kainos. Labiausiai atpigo šie augalininkystės produktai: avižos – 35,5 procento, rugiai – 30,5, javų mišiniai – 29,9, kukurūzai – 27,7, rapsų sėklos ir kvietrugiai – po 26, miežiai – 20,5, kviečiai – 20,2, grikiai – 15,8, ankštiniai augalai – 11,6 procento, o pabrango vaisiai ir uogos – 19,5 procento, cukriniai runkeliai – 13,4, bulvės – 13,3, daržovės – 4,8 procento. Iš gyvulių ir gyvulininkystės produktų padidėjo natūralaus riebumo pieno – 38,1 procento, avių ir ožkų – 9,2 procento, o sumažėjo galvijų – 20,7 procento, kiaušinių – 19,9 procento, paukščių – 3,3, kiaulių – 0,9 procento – supirkimo kainos.

Žemės ūkio produktų supirkimo kainos trečiąjį 2013 m. ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2012 m. laikotarpiu, sumažėjo 2 pro­centais. Tai lėmė 17,3 procento atpigę augalininkystės ir 12 procentų pabrangę gyvulių ir gyvulininkystės produktai. Iš augalininkystės produktų sumažėjo rapsų sėklų – 25,2 procento, ir javų – 19,3 procento, o padidėjo bulvių – 16,1 procento, daržovių – 5,9, vaisių ir uogų – 1 procentu – supirkimo kainos. Iš gyvulių ir gyvulininkystės produktų labiausiai pabrango natūralaus riebumo pienas – 36 procentais, paukščiai – 2, avys ir ožkos – 1,5  procento. Sumažėjo kiaušinių bei galvijų supirkimo kainos – atitinkamai 15,9 ir 14,6 procento. 

2013 m. sausio–rugsėjo mėn., palyginti su tuo pačiu 2012 m. laikotarpiu, supirkta daugiau kiaulių – 22 procentais, kiaušinių – 9,9, paukščių – 9,5, vaisių ir uogų – 2,5, ir bulvių – 0,7 procento. Mažiau supirkta rapsų sėklų – 16,5 procento, galvijų – 7,1, avių ir ožkų – 3,9, javų – 3,2, natūralaus riebumo pieno – 2,8, daržovių – 0,2 procento.      

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?