Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Permainingi orai pakenkė obuoliams, užmirko kai kurios daržovės

Šaltas pavasaris, liūtys ir kaitra paveikė ankstyvąsias daržoves ir obuolius, pastebi ūkininkai. Pasak jų, kai kuriuose šalies rajonuose užmirko bulvės, svogūnai, o pavasarį nušalo kai kurių veislių obuolių žiedai. Tuo metu braškės išsilaikė pakankamai gerai. Ūkininkų teigimu, šiemet tikimasi didesnių vaisių ir daržovių kainų, tačiau jų augimą ribos lenkiška produkcija.
Obelis
Obelis / 123RF.com nuotr.

Vilkaviškio rajone ūkininkaujantis Saulius Janulaitis sako, kad jo ūkį labiausiai paveikė liūtys, be to, derlius šiemet bus kiek vėlesnis.

„Svogūnai žuvo visai, laiku negalėjau panaudoti herbicidų, liko piktžolės ir teko likviduoti. Šiaip yra bulvių užmirkimų ir laiku per drėgną dirvą neatlikti darbai reikalingi“, – BNS sakė S.Janulaitis.

„Yra ir morkų užmirkimų, burokėliai dėkingoje vietoje šiemet, jiems kaip ir nebuvo problemų, žirnių vienas laukas užmirko visiškai, o kitas laukas labai gražus. Tai įvairiai“, – kalbėjo jis.

Ūkininko teigimu, daržovėms ir šie, ir praėję metai buvo gana sudėtingi, tačiau kol kas sunku pasakyti, koks bus derlius. Esą jei liepą ir rugpjūtį orai nepakenks, derlius turėtų būti normalus. Tačiau ir javus auginantis S.Janulaitis sako, kad žiemkenčiams šie metai geri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas